Холгер Руне имаше колеблив старт на настоящия сезон, след като

...
Холгер Руне имаше колеблив старт на настоящия сезон, след като
Коментари Харесай

Летящ старт за шампиона: Руне не се трогна от съперника си, който го нарече твърде неопитен

Холгер Руне имаше неуверен старт на сегашния сезон, откакто не съумя да придвижи в новата година впечатляващото си нивото от края на 2022-ра, когато завоюва и дебютната си Мастърс 1000 купа в Париж. С настъпването на клей сезона обаче 19-годишният датчанин незабавно се завърна в топ форма, като беше на косъм от това да победи с втората си купа от сходна големина в Монте Карло, само че във финала против Андрей Рубльов позволи злополучен поврат от 1:4 в решителния сет, оставайки с наградата за второ място.

Тийнейджърът очевидно бързо желае да не помни случилото се на финала в Княжеството, като се завърне на АТР 250 шампионата в Мюнхен, който вечно ще остане в сърцето му, откакто точно в Бавария през предишния сезон скандинавецът завоюва дебютния си АТР трофей. На старта при отбраната на оценката си Руне трябваше да срещне домакинския представител Яник Ханфман, който преди мача посред им уточни себе си като любимец за успеха, поради доста по-големия си опит, само че не по този начин се развиха нещата на корта в последна сметка и международният номер 7 откри сполучливо акцията си - 6:3 6:4. По този метод топ поставеният в схемата продължава напред към четвъртфиналите в надпреварата, където му следва да се изправи против един всред Кристиан Гарин и Лоренцо Сонего.

Датчанинът още в първите си минути на корта с представянето си загатна, че се усеща удобно, като ловко организираше акциите си в нападателен проект и без време за губене, проби откриващото подаване на противника си. Впоследствие международният номер 112 привидно закрепи играта си и съумяваше да печели личните си геймове, само че от другата страна на мрежата Руне беше хладнокръвен във всеки един аспект и поддържаше нивото си все по този начин високо, което го изведе триумфа в дебютния сет.

На старта на втората част защитаващият първенец подвигна оборотите и чрез серия от уинъри с вездесъщия си форхенд си завоюва ранен пробив задатък, при което останалият в губещата позиция Ханфман се отпусна от сковаността и разпростра капацитета си от дъното на корта, с цел да реализира рибрейк. Това деяние вероятно въодушеви германеца, който решително организираше подаванията си на начален удар, преди да се стигне до пагубния за него седми гейм, когато поредно заби ударите си в мрежата и Руне не чакаше втора покана, с цел да си върне водачеството в резултата. В идните минути новобранецът хвърли всичките си сили в търсене на нов рибрейк, но международният номер 7 този път образно си беше научил урока и отрази брейкбол, преди след това на сервис да узакони първия си успех в Мюнхен по пътя към отбраната на купата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР