Холдинговата компания Tawazun от Обединените арабски емирства (ОАЕ) подписа споразумение

...
Холдинговата компания Tawazun от Обединените арабски емирства (ОАЕ) подписа споразумение
Коментари Харесай

ОАЕ купи 50% от конструкторското бюро на руските вертолети

Холдинговата компания Tawazun от Обединените арабски емирства (ОАЕ) подписа съглашение с производителя на хеликоптери " Вертолеты России " за придобиване на 50% дял във " BP Teхнологии " - конструкторското бюро на съветския холдинг, оповестиха от съветската компания.

" Споразумението дефинира главните параметри на бъдещата договорка, в това число каузи, който ще бъде добит от вложителя от ОАЕ. Tawazun ще стане притежател на половината от акциите на " BP Технологии ", която създава перспективни хеликоптери и безпилотни летателна техника ", се споделя в изказването, представено от rns.online.

Планира се транзакцията да завърши през първото тримесечие на 2020 година, като Tawazun и " Вертолетите на Русия " влагат взаимно 400 милиона евро в компанията

Според генералния шеф на държавната корпорация " Ростех " (в която влиза " Вертолетите на Русия " ), Сергей Чемезов, договорката ще способства за осъществяването на плановете VRT-300 (руски безпилотен хеликоптер) и VRT-500 (най-новият съветски лек хеликоптер).

" Нашите съглашения плануват също по този начин съдейстивие при популяризирането на тези артикули на пазарите в Близкия Изток и в частност на Персийския залив. И двете летателни машини имат положителни вероятности в района, където решенията за развиването на градската въздушна подвижност стават все по-популярни ", съобщи Чемезов.

През август Tawazun подписа договорка за придобиване на 36% в съветския производител на първокласни коли Aurus. Фондът даде обещание да влага 110 милиона евро в производството на колите с тази марка в продължение на три години.

" BP Teхнологии " е основана през 2014 година като новаторско конструкторско бюро на съветския холдинг за произвеждане на хеликоптери, с цел да дава конкурентни научни и механически решения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР