Холдингът Alphabet обяви, че неговите проекти Loon и Wing, създадени

...
Холдингът Alphabet обяви, че неговите проекти Loon и Wing, създадени
Коментари Харесай

Проектите Loon и Wing, създадени от Google X, вече са отделни компании в Alphabet

Холдингът Alphabet разгласи, че неговите планове Loon и Wing, основани в лабораторията X (преди Гугъл X), стават независими компании в границите на холдинга. Те се причисляват към другите сходни X-проекти – Waymo, Chronicle и Verily.
Дейността на новосъздадените компании си остава същата. Loon продължава да създава атмосферни балони за разпределяне на интернет трафик. Wing ще се занимава с създаването на системи за ръководство полета на дронове.  Компанията показа платформа за ръководство на трафика. Тя ще обезпечава сигурността на полета на безпилотните дронове.



Alphabet не заяви за някакви проблеми в развиването на тези два плана. По всичко проличава, че постигнатите резултати са положителни. За изпълнителен шеф на Loon бе назначен Алстър Уестгард (Alastair Westgarth), оглавил плана предходната година. Ръководител на Wing остава досегашният началник на плана Джеймс Райън Бърджес (James Ryan Burgess).



В блога на X започнаха да се появяват смешки. Специалистите се чудят защо ще бъдат употребявани освободилите се запаси. Може би за роботи, за машинно образование, галактическа оптична връзка или за очилата Гугъл Glass.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР