Holbeche House в Уест Мидландс някога е била собственост на

...
Holbeche House в Уест Мидландс някога е била собственост на
Коментари Харесай

Разкрити: Историческите обекти, изложени на риск да бъдат загубени поради пренебрегване и разпадане

Holbeche House в Уест Мидландс в миналото е била благосъстоятелност на член на бандата зад Барутния скрит план, само че в този момент се счита, че е в риск. < /p>

Това беше последното леговище на заговорниците, откакто избягаха от Лондон, откакто лидерът Робърт Кейтсби беше погубен при престрелка - три дни след несполучливия опит за взривяване на постройката на Народното събрание.

Според в историческа Англия къщата неотдавна е била употребена като дом за възрастни хора, само че в този момент е празна и е „ място, което провокира угриженост за локалната общественост “.

Изображение: хотел Great White Horse в Ипсуич. Снимка: Историческа Англия

Също по този начин в листата тази година е хотел Great White Horse в Ипсуич, Съфолк, който въодушеви Чарлз Дикенс да напише The Pickwick Papers.

Хотелът също беше хазаин на хора като адмирал Лорд Нелсън и Бийтълс в славната им история.

Шофьор пийнал в пандиза, откакто се блъсна в майка, която съумя да избута количката на бебето на безвредно място

< p> Сега обаче има интензивно изсъхнало изгниване в пространството, кръстено на английския създател - както и развалени прозорци и дренажни тръби и улуци в неприятно положение.

Други огромни обекти в листата включват черква в Съфолк, рисуван в миналото от Джон Констабъл, останките от палат, издигнат по време на ръководството на Уилям Завоевателя в Кент, и имение в Девън, употребявано като болница през Първата международна война през 1914 година

Редица обекти са беше отстранен от листата, откакто беше избавен - в това число мястото за снимане на Last Of The Summer Wine.

Сградите на консервативната зона Holmfirth в Западен Йоркшир бяха ремонтирани и преназначени, откакто процентът на незаетите места падна.

< p> Прочетете повече:

Изображение: Холмфирт в Западен Йоркшир, употребявано като фон за Last Of The Summer Wine. Снимка: Историческа Англия Изображение: Бивш методистки параклис в Толпудъл, Дорсет. Снимка: Историческа Англия

Църква в Дорсет, употребена от мъчениците на Толпудъл, шестима мъже, упрекнати в полагане на секрети клетва през 19 век, също беше избавена след 25 години в регистъра, употребявайки безплатни средства от лотария.

< p> На друго място е избавена викторианска подстанция в югозападен Лондон - както и стените на абатството Ившам в Уорчестършър и склад за оръжия от епохата на Наполеон в Нортхемптъншир.

Историческа Англия сподели, че в листата има 48 парцела по-малко в сравнение с през 2022 година - и 6800 записа са отстранени от листата от основаването му през 1998 година

Изображение: Останките от абатството Ившам, Уорчестършир. Снимка: Историческа Англия

Дънкан Уилсън, основен изпълнителен шеф на Historic England, сподели: „ Защитата на нашето завещание е толкоз значима. Наистина е вдъхновяващо да забележим по какъв начин общностите се сплотяват, с цел да оказват помощ за спасяването на исторически здания и места и да намерят нови приложения за тях.

„ Програмата „ Наследство в риск “ хвърля светлина върху нашите най-нуждаещи се исторически обекти и може да помогне за привличане на финансиране и помощ.

„ След четвърт век от регистъра „ Наследство в риск “, ние честваме какъв брой доста места са били избавени и продължаваме да намираме нови способи да включим локалните хора в грижите и наслаждаването на тяхното завещание. “

Министърът на изкуствата и наследството Лорд Паркинсън сподели: „ Окуражаващо е да се види че толкоз доста обекти са имали обезпечено бъдеще и са били извадени от регистъра през последната година с помощта на упоритата работа на Historic England и локалните хора.

„ Очаквам с неспокойствие новите попълнения в регистъра приемане на сходни грижи и внимание, тъй че бъдещите генерации да могат да продължат да се любуват и да се учат от нашето богато завещание за години напред. "

Повече от £7,6 милиона безплатни средства са били издадени от Historic England за ремонт на 155 обекта в регистъра на наследството в риск през 2022 година и 2023 година


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР