Холандското правосъдие днес обяви, че забранява и разпуска местната рокерска

...
Холандското правосъдие днес обяви, че забранява и разпуска местната рокерска
Коментари Харесай

Холандия днес забрани втора рокерска група

Холандското правораздаване през днешния ден разгласи, че не разрешава и разпуска локалната рокерска група No Surrender (Не се предавай), тъй като реши, че тя е заплаха за публичния ред в страната, съобщи Франс прес.
Решението идва малко повече от седмица, откакто в Холандия бе неразрешена известната рокерска група Hells Angels (Ангелите на ада) по сходни аргументи, което става за пръв път в света.

"No Surrender нарушава публичния ред и бива неразрешена и разпусната ", се споделя в изказване на съда в северния град Асен, удовлетворявайки настояването на прокуратурата за основаната през 2013 година група.
Предоставените от прокуратурата доказателства демонстрират, че "голям брой членове на No Surrender са забъркани или са били забъркани в голям брой съществени престъпления ", в това число изнудване, трафик на оръжия и опиати и нелегално владеене на оръжия, съобщи съдът.

Насилието, което "се подтиква и улеснява от културата и структурата на No Surrender, е всъщност толкоз тежко и редовно, че заплашва обществото ", счита съдът.
На 29 май холандското правораздаване към този момент забрани рокерската група Hells Angels и подреди да се закрият всичките й клонове в страната.

Hells Angels е основана през 1948 година в Съединени американски щати и има клонове в петдесетина страни. Групата е упрекната в редица европейски страни, че предизвиква насилието и е забъркана в проведена престъпност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР