Холандското правосъдие днес обяви, че забранява и разпуска местната рокерска

...
Холандското правосъдие днес обяви, че забранява и разпуска местната рокерска
Коментари Харесай

За първи път в света - Холандия забрани две рокерски групи за дни, били опасни

Холандското правораздаване през днешния ден разгласи, че не разрешава и разпуска локалната рокерска група No Surrender (Не се предавай), тъй като преценя, че тя е заплаха за публичния ред в страната, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението идва малко повече от седмица, откакто в Холандия бе неразрешена известната рокерска група Hells Angels (Ангелите на ада) по сходни аргументи, което става за пръв път в света.

" No Surrender нарушава публичния ред и бива неразрешена и разпусната ", се споделя в изказване на съда в северния град Асен, удовлетворявайки настояването на прокуратурата за основаната през 2013 година група.

Предоставените от прокуратурата доказателства демонстрират, че " огромен брой членове на No Surrender са забъркани или са били забъркани в голям брой съществени престъпления ", в това число изнудване, трафик на оръжия и опиати и нелегално владеене на оръжия, съобщи съдът.

Насилието, което " се подтиква и улеснява от културата и структурата на No Surrender, е всъщност толкоз тежко и редовно, че заплашва обществото ", счита съдът.

На 29 май холандското правораздаване към този момент забрани Hells Angels и подреди да се закрият всичките й клонове в страната. Тя е основана през 1948 година в Съединени американски щати и има клонове в петдесетина страни. Групата е упрекната в редица европейски страни, че предизвиква насилието и е забъркана в проведена престъпност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР