Холандското правителство вече подкрепя кандидатурите за присъединяване на Албания и

...
Холандското правителство вече подкрепя кандидатурите за присъединяване на Албания и
Коментари Харесай

Холандското правителство вече подкрепя Албания и РСМ за ЕС

Холандското държавно управление към този момент поддържа кандидатурите за присъединение на Албания и Северна Македония за Европейски Съюз , макар че блокира договарянията за двете балкански страни с Франция и Дания през 2019 година

Кабинетът и съдружните партии в Камарата на представителите на Холандия в този момент поддържат и двете балкански страни, които се надяват да стартират договаряния за участие и да се причислят към Европейския съюз, оповестяват холандската медия NL Times и албанската " Екзит ".

Кандидатурата на Скопие за присъединение сега е арестувана от несъгласие от страна на България за споделен език и история, до момента в който напредъкът на Тирана в Европейски Съюз е привързан с този на Северна Македония.

Още през май Европейският парламент прикани Европейския съвет да стартира договаряния с Албания и Северна Македония за участие в Европейски Съюз, като означи " геостратегическия подтекст на връзките с Русия и нейната експанзия против Украйна ".
 Европейска комисия е фрустрирана към този момент да чака българското
Европейска комисия е фрустрирана към този момент да чака българското " да " за РСМ

Оливер Вархеи настоя за рухване на ветото до края на месеца

Премиерът Марк Рюте в този момент поддържа кандидатурата на Албания и Северна Македония за присъединение към Европейски Съюз, оповестява холандската телевизия De Telegraaf. През 2018 година той сподели, че Албания и Северна Македония ще " отслабят целия съюз ", базирайки се на корупция и липса на независимост на словото. През 2019 година холандците, дружно с Франция и Дания, блокираха договарянията и за двете страни.

Това е макар, че свободата на медиите понижава доста в Албания и корупцията, изключително на високо равнище, остава забележителен проблем.

Рюте в този момент се пробва да събере поддръжка в целия блок . Още през май той и немският канцлер Олаф Шолц разискаха присъединението на Северна Македония и Албания по време на конференция в Хага.

" Всички ние се опитваме дружно в Европейския съюз да създадем всичко по силите си , с цел да подсигуряваме, че Западните Балкани остават постоянни и че ще намерим решение на проблемите, които съществуват там, изключително във връзка с Северна Македония и България ", разяснява Рюте.
 Радев обяснил на Шолц, че диалогът с РСМ не е единствено исторически
Радев обяснил на Шолц, че диалогът с РСМ не е единствено исторически

Важно е и спазването на Копенхагенските критерии за участие в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР