Холандското крило Грегъри Нелсън имаше кратък, но изключително ползотворен период

...
Холандското крило Грегъри Нелсън имаше кратък, но изключително ползотворен период
Коментари Харесай

Любимец на сектор Г: ЦСКА ме продаде против волята ми

Холандското крило Грегъри Нелсън имаше къс, само че извънредно потребен интервал в ЦСКА и за съвсем негативно време се трансформира в любим на почитателите. Той е един от играчите от Ниската земя, който обича да обикаля света с разнообразни клубове и това провокира интереса към него на авторитетното издание Voetbal Zone.

В изявлението си той си спомни за престоя си в другите точки на света - България, Украйна, Казахстан, Бахрейн, Индия и под дърво и камък, като отдели особено внимание на интервала си на "Армията ". Той пристигна през 2010 година единствено на 22 години и за първи път излезе от родината си, а 18 месеца по-късно беше продаден на Металург Донецк. И, става известно, не по лична воля.

"Отидох в ЦСКА от Розендаал. Изборът ми беше елементарен, тъй като можех с този тим да се боря и за купата, и в Лига Европа. Нещо повече, тогава в ЦСКА ми плащаха в пъти повече, в сравнение с в Холандия. Така че тази стъпка не беше сложна за предприемане. "

"Изкарах 18 месеца там, когато по време на зимната пауза получих позвъняване от шефовете. Те ми споделиха: "Металург Донецк те желае, можеш да отидеш да играеш в Холандия ". Аз им отговорих: "Никъде не желая да вървя. Харесва ми тук, първи сме, борим се за купата ". Но шефовете ми споделиха, че в случай че не отида в Металург, няма да играя повече. И в следствие напуснах срещу волята си ", споделя Нелсън.

Това не е единственият му допир с България. Години по-късно той игра за малко в Ботев, а през 2017 година се подвизаваше в Индия, като противник на терена му е Димитър Бербатов. И офанзивният футболист разкри по какъв начин е протекла срещата му с някогашната звезда на Манчестър Юнайтед.

"Когато Бербатов играеше в Керала Бластърс, чувах истории по какъв начин единствено отишъл в Индия поради парите. Преди мача ни с неговия тим отидох при него и си поговорихме другарски. Заговорих го на български, откакто си спомних няколко думи от престоя ми в страната. Той беше доста изумен, само че и прелестно сюрпризиран ", споделя с усмивка Грегъри Нелсън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР