Холандският външен министър Стеф Блок оцеля след вот на недоверие

...
Холандският външен министър Стеф Блок оцеля след вот на недоверие
Коментари Харесай

Холандският външен министър се извини за изказване против мултикултурните общества

Холандският външен министър Стеф Блок оцеля след избор на съмнение в Народното събрание и се извини за изявлението си, че мултикултурните общества в никакъв случай не биха могли да са мирни и че някогашната холандска колония Суринам е "провалена страна ", съобщи Ройтерс.

"Не трябваше да изказвам тези думи и си ги вземам обратно ", сподели Блок за изявлението си, което е направил през юли на среща на закрити врата с холандски чиновници в интернационалните организации.

"Дайте ми образец за мултиетническо, мултикултурно общество, където туземното население към момента съществува, където хората живеят в кротичък публичен съюз. Аз не знам да има такова ", беше декларирал Блок.

След това министърът сподели, че хората евентуално са генетично неподготвени за другарство с разнообразни от тях хора и свърза политическите проблеми в Суринам с етническия състав на популацията му.

Суринам е обитаем основно с потомци на азиатски служащи и африкански плебеи, както и с туземци. Той бе упоменат от един от присъстващите на срещата с Блок като образец за спокойно мултикултурно общество. Министърът обаче отхвърли този образец и съобщи, че Суринам е провалена страна.

Днес Блок съобщи, че желал единствено да провокира диспути на срещата и не мислел в действителност това, което е споделил.

"Не знам какво има в гените ни, само че знам, че макар компликациите хората са изцяло способни да съжителстват ", сподели през днешния ден Блок в Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР