Холандският външен министър Халбе Зейлстра подаде оставка, след признанието, че

...
Холандският външен министър Халбе Зейлстра подаде оставка, след признанието, че
Коментари Харесай

В Холандия министър подаде оставка заради лъжа за Путин

Холандският външен министър Халбе Зейлстра подаде оставка, след признанието, че е излъгал, за думи на съветския водач Владимир Путин.

В Народното събрание през днешния ден холандският посланик съобщи, че престижът му е дотам оскърбен от този случай, че повече не може да остане на поста външен министър. Той съобщи, че това е била „ най-голямата грешка” в кариерата му.

Холандия упрекна Русия в кибер война

Хакерски скандал се развихри сред Съединени американски щати и Русия

Холандия уплашена за съветска интервенция, ще брои бюлетините ръчно

„ Не виждам друга опция с изключение на да връча оставката си на Негово Величество краля”, сподели очевидно разчувстваният Зейлстра.

Вчера той призна, че е излъгал за диалог с водача на Русия, която самата Холандия постоянно упреква в изопачение на истината, да вземем за пример за сваления над Украйна през 2014 година пътнически полет МН17 на Малайзийските авиолинии. В случая тогава починаха 298 души, доста от които бяха холандски жители.

Лъжата, която коства министерския пост на Зейлстра, е изречена през 2016 година Тогава той съобщи, че 10 години по-рано Владимир Путин е приказвал пред него, че желае да сътвори отначало „ Велика Русия”, посредством „ анексиране на Беларус, Украйна, балтийските страни и Казахстан”.

Холандия публично уведоми Русия, че заради подадената оставка на Зейлстра се анулира плануваната за 14 февруари негова среща в Москва с съветския външен министър Сергей Лавров.

Зейлстра, който беше външен министър единствено четири месеца, през вчерашния ден призна, че не е участвал персонално на срещата на управлението на компанията „ Шел” с Путин, където съветският водач бил приказвал за „ Велика Русия”. Холандският политик се оправда, че е излъгал, с цел да отбрани източника си. „ Не трябваше да върша това. Извинявам се”, сподели той на депутатите.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР