Холандският външен министър Халбе Зейлстра подаде оставка, съобщиха Ройтерс и

...
Холандският външен министър Халбе Зейлстра подаде оставка, съобщиха Ройтерс и
Коментари Харесай

Холандски министър подаде оставка, излъгал за своя среща с Путин

Холандският външен министър Халбе Зейлстра подаде оставка , оповестиха Ройтерс и ТАСС. Това стана ден откакто той призна, че е излъгал , че персонално е чул съветския водач Владимир Путин да приказва през 2006 година, че имал проекти да сътвори " Велика Русия ".
 
По време на диспути в Народното събрание през днешния ден Зейлстра сподели, че престижът му толкоз е бил оскърбен от този случай, че той повече не може да остане на поста . Той съобщи, че това е била " най-голямата неточност " в кариерата му. " Не виждам друга опция с изключение на да връча оставката си на Негово Величество краля ", сподели очевидно разчувстваният Зейлстра.
 
Вчера той призна, че е излъгал във връзка Русия, която самата Холандия постоянно упреква в изопачение на истината, да вземем за пример за сваления над Украйна през 2014 година пътнически аероплан МН17.
 
Лъжата, която коства министерския пост на Зейлстра, е изречена през 2016 година Тогава той декларира, че 10 години по-рано Владимир Путин е приказвал пред него, че желае да сътвори отначало " Велика Русия " , посредством " анексиране на Беларус, Украйна, балтийските страни и Казахстан ", отбелязва ТАСС.
 
 БГНЕС, списък

Холандия публично уведоми Русия, че заради подадената оставка на Зейлстра се анулира плануваната за 14 февруари негова среща в Москва с съветския външен министър Сергей Лавров.
 
Зейлстра, който остана министър единствено четири месеца, през вчерашния ден призна, че не е участвал персонално на въпросната среща на управлението на компанията " Шел " с Путин, а е твърдял това, с цел да не издаде източника си. " Не трябваше да върша това. Извинявам се ", сподели той на депутатите.
 
Номинирането на Зейлстра за външен министър през октомври в нежната четирипартийна коалиция породи подозрения поради неналичието му на дипломатически опит, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР