Холандският телевизионен канал NPO 2 огласи имената на вероятните заподозрени

...
Холандският телевизионен канал NPO 2 огласи имената на вероятните заподозрени
Коментари Харесай

Холандски ТВ канал назова заподозрените за свалянето на МН17

Холандският ефирен канал NPO 2 огласи имената на евентуалните обвинени по делото за гибелта на малайзийския аероплан Boeing 777 над Донбас през 2014 година

Досега те не бяха посочени, въпреки че участваха в следствията на групата Bellingcat и " Новая газета ", отбелязва РБК.

Става дума за Сергей Мучкаев, Иван Безязиков, Сергей Дубински и Олег Пулатов.

Днес холандската прокуратура и интернационалната следствена група (JIT) ще разгласят публично резултатите от следствието и ще стане ясно дали това са обвинените за свалянето на малайзийския аероплан от полет МН17.

Сергей Мучкаев е пълководец 53-а зенитно-ракетна бригада, основана в Курск. По данни на Bellingcat, към тази бригада се числи ракетната система " Бук ", от която е изстреляна ракетата, свалила самолета.

Иван Безязиков е единственият украински жител измежду назованите. В Украйна той е обвинен в държавна измяна. Той признава, че е познавал двама от четиримата обвинени - Сергей Дубински и Олег Пулатов.

Сергей Дубински (с прякор Хмурий) се загатва в следствията на Bellingcat като главен уредник превозването на системата " Бук ".

Олег Пулатов (с прякор Гюрза) попада в следствието на " Новая газета " като непосреден компаньон на ракетната система, с която е свален самолетът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР