Холандският премиер Марк Рюте каза след днешната стрелба в Утрехт,

...
Холандският премиер Марк Рюте каза след днешната стрелба в Утрехт,
Коментари Харесай

Премиерът на Холандия: Трябва да сме по-силни от фанатизма и насилието

Холандският министър председател Марк Рюте сподели след днешната пукотевица в Утрехт, че с траната е станала прицел на нахлуване и не е изключено да става дума за тероризъм, съобщи Асошиейтед прес. 

Трима души починаха , откакто въоръжен мъж откри пукотевица в трамвай в Утрехт. За броя на починалите заяви кметът на града Ян ван Занен в Туитър. Той добави, че ранените с а деветима, от които трима в доста тежко положение. Според него управляващите към този момент преглеждат случая като терористична офанзива.

" Ако това е терористична офанзива, то ние имаме единствено един отговор: нашата страна , нашата народна власт би трябвало да бъдат по-силни от фанатизма и насилието ", акцентира министър председателят Рюте в изказването си. 

Холандските управляващи към този момент имат и име на заподозряния. Полицията го разпознава като Гьокмeн Танъш - 37-годишен, роден в Турция, с брада, в тъмносин суичър и качулка. Разпространена бе и негова фотография - първата до момента на обвързван с закононарушението обвинен . Полицията предизвести жителите, в случай че го разпознаят, да не контактуват с него, а вместо това да оповестят на управляващите. -->
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР