Холандският певец Дънкан Лорънс и песента му Аркейд спечелиха 64-то

Холандският певец Дънкан Лорънс и песента му Аркейд спечелиха 64-то ...

Еуфория в Холандия след победата на Евровизия 2019.


Холандският певец Дънкан Лорънс и песента му "Аркейд" спечелиха 64-то издание на Евровизия. 25-годишният изпълнител предизвика истинска еуфория в страната си, която печели за първи път от 40 години.

И отново политическо напрежение около песенния конкурс - десетки граждани протестираха в Тел Авив, а мегазвездата Мадона коментира израело-палестинския конфликт от сцената.
Дънкън Лорънс, победител на Евровизия 2019: Невероятно е! Холандия не е печелила от 44 години! В момента нямам думи да опиша как се чувствам. На сцената показах всичко, което исках и се получи толкова добре!
На крачка от победата - с по-малко от 30 точки разлика, остана италианецът Мамут, който преди месеци накара Европа да се влюби в неговата Soldi, с която триумфира на Сан Ремо.

Сред най-запомнящите се изпълнения тази година, безспорно бяха на Австралия и Исландия. Провокативната банда HATARI изненада с визия и поведение. Дойдоха с послание - "Не на капитализма".

1,3 млн. долара и силно политическо заглавие доведоха поп-кралицата Мадона на сцената на Евровизия. Въпреки изричната забрана на организаторите, нейните танцьори излязоха с палестински и израелски флаг на гърбовете си като символ на неодобрението й към конфликта в Близкия изток.
Холандецът Дънкан Лорънс спечели ЕвровизияХоландецът Дънкан Лорънс спечели Евровизия
Холандският певец Дънкан Лорънс е големия победител на тазгодишния песенен конкурс Евровизия.

Източник: bnt.bg