Холандският министър на външните работи Стеф Блок заяви, че Скопие

...
Холандският министър на външните работи Стеф Блок заяви, че Скопие
Коментари Харесай

Холандиският външен министър: Ще наложим вето на Албания за ЕС

Холандският министър на външните работи Стеф Блок съобщи, че Скопие и Тирана би трябвало да бъдат оценени поотделно, що се отнася до започване на присъединителни договаряния с Европейския съюз, съобщи МИА, като се базира на албанската телевизия „ Топ ченъл”.

„ Смятам, че Северна Македония и Албания би трябвало да бъдат оценени без значение една от друга, тъй като те са разнообразни страни с разнообразни проблеми и друга степен на напредък. Аз съм посочвал и по-рано, че считам, че темпът на напредък на Северна Македония е очевидно по-висок от този на Албания ", е споделил Блок на съвещание на Комисията по европейски въпроси.

„ Албания би трябвало да получи опция да стартира договаряния, когато извърши критериите. Това към момента не е по този начин ", е декларирал холандският министър.

Той е показал, че позицията на страната му остава непроменена, а точно че не би трябвало да се стартират договаряния с Албания, в случай че не бъдат изпълнени условията от юни 2018 година, което значи, че Холандия ще „ наложи несъгласие на Албания на 18 октомври, без значение от решението на немския Бундестаг "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР