Холандският министър на външните работи Халбе Зейлстра призна днес, че

...
Холандският министър на външните работи Халбе Зейлстра призна днес, че
Коментари Харесай

Холандският външен министър призна, че е излъгал за среща с Путин

Холандският министър на външните работи Халбе Зейлстра призна през днешния ден, че е излъгал, че се е срещал с съветския президент Владимир Путин през 2006 година, съобщи Асошиейтед прес.

Признанието крие евентуални вреди поради обстоятелството, че това става в навечерието на първото му посещаване в Русия като външен министър на Холандия, отбелязва организацията.

Зейлстра удостовери в изказване до медиите признанието си. Преди това той го направи в изявление за днешния брой на холандския всекидневник „Фолкскрант“.

Зейлстра твърдеше, че като чиновник на енергийния колос „Шел“ е участвал на среща в извънстоличната резиденция на Путин, на която съветският президент бил споделил, че преглежда Беларус, Украйна и балтийските страни като част от „Велика Русия“.

В писменото си изказване от през днешния ден той прецизира, че не е участвал на срещата през 2006 година, само че чул историята от човек, който е бил там. Зейлстра сметнал сметнал изявлението на Путин за толкоз значимо от геополитическа позиция, че приказвал за него обществено и си приписал заслугата, че го е чул, с цел да защищити източника си.

„Начинът, по който желаех да предпазя своя източник и да посочи посланието си за Русия, не беше рационален, това е пределно ясно“, призна той.

Утре холандският външен министър отпътува за Москва, където на идващия ден ще се срещне с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР