Холандският министър на отбраната Анк Бейлевелд заяви, че страната й

...
Холандският министър на отбраната Анк Бейлевелд заяви, че страната й
Коментари Харесай

Холандия е в информационна война с Русия

Холандският министър на защитата Анк Бейлевелд съобщи, че страната й е в осведомителна война с Русия след предотвратяването на съветска хакерска атака през април, съобщи Агенция Франс Прес.
 
В началото на месеца холандското разузнаване разгласи, че през април е експулсирало четирима съветски сътрудници , които подготвяли хакерска атака против Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага. " Станалото е в действителност рисково ", съобщи Бейлевелд за публичната телевизия Неправителствени организации 1.
 
На въпрос дали настоящето състояние сред Холандия и Русия може да се дефинира като кибервойна , министърът отговори: " Да, по този начин е ".
 
Москва отхвърли да е желала да хакне ОЗХО и в понеделник съобщи, че експулсирането на четиримата руснаци се дължи на неразбирателство. " Хората се пробват да се месят по разнообразни способи в нашето ежедневие, да въздействат на демокрацията ни. Трябва да спрем да сме наивни в това отношение и да вземем ограничения ", съобщи Бейлевелд и добави, че по тази причина е било значимо да се заяви обществено за опита за хакерска атака на съветските сътрудници.
 
Опитът е станал в миг, когато ОЗХО е разследвала отравянето в Англия на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал , което съгласно Лондон е осъществено от сътрудници на съветското военно разузнаване. Москва изрично отхвърли да е забъркана.-->
 
Организацията също е разследвала изказване за химическа офанзива в сирийския град Дума , която западняците приписват на подкрепяните от Русия сирийски държавни сили.
 
Холандският министър на защитата заяви, че министерството й е заделило повече средства за киберсигурността след тези събития.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР