Холандският криптостартъп Libereum анонсира придобиването на испанския професионален футболен клуб

...
Холандският криптостартъп Libereum анонсира придобиването на испанския професионален футболен клуб
Коментари Харесай

Блокчейн компания придоби футболен клуб

Холандският криптостартъп Libereum анонсира придобиването на испанския професионален футболен клуб Елче. Клубът, който носи името на града от провинция Аликанте сега се състезава в Сегунда дивисион, второто равнище на испанския футбол. Ходът на компанията от Ниската земя е удостоверение за възходящия интерес на света на криптореволюцията към спорта.

Libereum, която се популяризира като компания, чиято задача е да направи криптовалутите налични до елементарния човек, са показали в началото заплащане от €4.3 милиона за испанския клуб. Компанията разгласи и много амбициозната цел да върне Елче в Примера (висшият ешелон на испанския футбол) и да направи liber, криптовалутата на Libereum, интегрална част от финансовата система на клуба.

„ Придобиването на футболен клуб Елче, прелестен футболен клуб, който споделя визията ни за едно бъдеще, обвързано с криптовалутите, и желае да поддържа дейна връзка със своите последователи, съставлява фантастична вест “, разгласи при анонса за договорката Чем Кумлар, създател на Libereum. “Екипът ни работи старателно, с цел да реализира това и бих желал да изразя благодарността си към всички тези, които способстваха за този впечатляващ и натоварен развой “.

Bitcoin.com показва, че съществена задача на компанията е инвестицията във футболни клубове за привличане на интерес към криптовалутата на Libereum. Тя ще се употребява за набор от действия – през трансферните покупко-продажби продажбата на билето до кейтъринга на стадиона и мърчандайзинга.

Спортният свят и този на блокчейна и криптовалутите все по-често се срещат в последно време. Това лято Etoro, капиталова платформа, оперираща в областта на криптовалутите разгласи огромна договорка със седем клуба от Премиърлиг. Любопитна е активността и на различен криптостартъп, SportyCo, които желаят да революционизират метода, по който спортистите монетизират своя гений. Една от тези хрумвания е да „ токенизират “ този гений, обещавайки на почитателите си възвръщане на инвестицията в тях. Друга забавна самодейност принадлежи на PowerAgent, компания, окуражена да приключи по този начин постоянно срещаното в спортния свят манипулиране на младите спортисти от страна на огромни спортни организации и мениджъри чрез доставянето на смарт договори и подготвени договорни модели. Компанията беше маркирана в обществените мрежи от огромната звезда на международния футбол Ривалдиньо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР