Холандският координатор по сигурността и антитероризма предупреди, че страната е

...
Холандският координатор по сигурността и антитероризма предупреди, че страната е
Коментари Харесай

Доклад: Кибератаки заплашват Холандия

Холандският координатор по сигурността и антитероризма предизвести, че страната е уязвима от кибершпионаж и бойкот от разнообразни страни, в това число Китай, Русия и Иран, съобщи Асошиейтед прес.

В оповестения през днешния ден годишен отчет за киберсигурността националният координатор споделя, че Холандия съвсем напълно разчита на дигитализацията на услугите за ръководство на жизненоважна инфраструктура, а аналогови други възможности липсват, и това прави страната уязвима за хакерски атаки, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване на службата на координатора се показва, че Холандия към този момент е подхванала ограничения за възстановяване на киберсигурността, само че се прибавя, че " поради скоростта на развитията към нас, би трябвало да продължим напред с цялостна пара ".

Холандският министър на правораздаването и сигурността Фердинанд Граперхаус съобщи, че държавното управление би трябвало да вземе спомагателни ограничения за отбрана на страната от злонамерени страни или киберпрестъпници. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР