Холандският исполин и осми в ранглистата на претендентите в тежка

...
Холандският исполин и осми в ранглистата на претендентите в тежка
Коментари Харесай

Алистър Овърийм оцеля жесток побой в 1-ия рунд и нокаутира Уолт Харис

Холандският великан и осми в ранглистата на кандидатите в тежка категория Алистър Овърийм реализира поредна влиятелна победа с ТКО, надделявайки във втория рунд номер 9 в класацията на " кралската дивизия " Уолт Харис. Това бе главното събитие на галавечерта на UFC в Джаксънвил, Флорида, трето за организацията в границите на единствено една седмица.

The man keeps going!

@AlistairOvereem celebrates his 40th birthday with a win/ #UFCFL pic.twitter.com/xmF1SE5BEQ
— UFC (@ufc) May 17, 2020 За Овърийм това е 41-ви прибързано завършен дуел и 24-и нокаут от 46-те му победи в славната кариера, почнала през 1999 година и минала през купа на Strikeforce. Той сигурно ще се изкачи в ранглистата на UFC и ще продължи да мечтае за втори късмет за шампионския колан.

All respect #UFCFL pic.twitter.com/bjEDMHWBpb
— UFC (@ufc) May 17, 2020 Харис влезе в осмоъгълника за първи път от трагичната кончина на доведената му щерка, изчезнала безследно в края на октомври 2019 година и след това оповестена за мъртва месец по-късно. За него провалянето е първо от пет конфликта насам, като той ще съжалява за пропуснатата опция да нокаутира съперника си при започване на първия рунд.

Харис стартира гръмотевично и с композиция от ляв и десен прав повали Овърийм на земята, след което го засипа с граунд-енд-паунд и отвори жестока аркада на лявата му вежда. Реферът Дан Мърглиота не побърза да спре борбата и даде късмет на Овърийм да се избави от страховитата канонада, а ветеранът направи тъкмо това, въпреки и лицето му да бе мощно разкървавено.

До края на рунда обаче точно холандецът доминираше, откакто съумя да повали съперника си и доминираше на земя, налагайки непрекъснато с " чукове " с лява ръка главата на Харис.

this was a nice kick by Overeem pic.twitter.com/q49tuzf01t
— Jolassanda (@Jolassanda1) May 17, 2020 Американецът бе много изтощен в края на първия и началото на втория рунд, а Овърийм го прати в нокдаун с прелестен десен хайкик. Харис застана в поза " костенурка ", с цел да се защищава до клетката, а съперникът му го постановяваше с юмруци. Реферът Мърглиота няколко пъти предизвести Харис, че в случай че единствено пази главата си и не мърда по различен метод, ще спре борбата. Точно това се случи, откакто Овърийм доминираше напълно върху гърба му и го удряше с дясната си ръка.
Alistair Overeem TKO kazand Harris yatmaya gelmi #UFCFL pic.twitter.com/C31rcmif7E
— Murat Gny (@Muratgny1903) May 17, 2020 Така холандският великан записа поредна влиятелна победа с нокаут в средата на втория рунд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР