Холандският държавен министър за правосъдието и здравеопазването Марк Харберс обяви,

...
Холандският държавен министър за правосъдието и здравеопазването Марк Харберс обяви,
Коментари Харесай

Холандски министър подаде оставка, заради нерегистрирани престъпления от кандидати за убежище

Холандският държавен министър за правораздаването и опазването на здравето Марк Харберс разгласи, че подава оставка след остри рецензии за омаловажени статистики и пропуснати данни в отчет за престъпността измежду претендентите за леговище, предадоха " Асошиейтед прес " и " Франс прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

Министерството бе подложено на критика, че в отчета, който бе възложен на Народното събрание, леки нарушавания като обири от сергии се разказват напълно съответно, до момента в който тежки закононарушения като полови набези и убийства се вкарват в категория " други ". Много депутати повдигнаха въпроса дали пропуските в статистиките са неволна неточност или целеустремено решение.

Депутатът и водач на антиимигрантската Партия на свободата Герт Вилдерс упрекна министерството, че " замита под килима " изказвания за тежки закононарушения, осъществени от хилядите претенденти за леговище в Холандия.

Харберс, който отговаряше за миграцията и даването на леговище, подаде оставка през днешния ден и съобщи, че поема политическата отговорност за неверната преценка на министерството си. Той в същото време увери, че пропускането на по-конкретни данни за тежки закононарушения е " изцяло несъзнателно ", оповестиха локални медии.

Вилдерс съобщи, че оставката на Харберс е " единственият верен излаз ". Тя идва броени дни преди изборите за Европейски парламент, които в Холандия ще се произведат в четвъртък. Очаква се на тях холандските популисти да получат повишена поддръжка съгласно допитванията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР