Холандският адвокат Александър ван дер Зваан е осъден на 30

...
Холандският адвокат Александър ван дер Зваан е осъден на 30
Коментари Харесай

Първа присъда по руската сага в САЩ за сговор при изборната кампания на Тръмп

Холандският юрист Александър ван дер Зваан е наказан на 30 дни затвор за лъжесвидетелстване. Зваан е първият наказан като част от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за сговор на предизборната акция на Доналд Тръмп с Русия. Алекс ван дер Зваан, юрист в известна адвокатска фирма в Ню Йорк, беше упрекнат в лъжесвидетелстване. Той е дал лъжливи показания пред ФБР. На 16 февруари му бяха повдигнати обвинявания във федерален съд във Вашингтон. Той е излъгал проверяващите за диалози, които се отнасят до информация, че е оказал помощ за подготвянето на процеса против украинския политик Юлия Тимошенко.

Зваан е обвързван с интернационалната адвокатска адвокатска фирма Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom. Той е разпитан по отношение на работата на компанията през 2012 година от името на украинското министерство на правораздаването. Осъденият е излъгал проверяващите за последните си контакти с Ричард Гейтс, който е упрекнат дружно с Пол Манафорт за консултантската си работа в Украйна.

Адвокатът също излъгал за диалозите си с някой си, който е именуван от държавното управление " Лице А ". Зваан изтрил и не е дал имейли на специфичния прокурор и на адвокатската фирма.

През септември вестник " Ню Йорк таймс " писа, че правосъдното министерство е поискало информация и документи от адвокатската фирма, които се отнасят до работата на държавното управление на някогашния украински президент Виктор Янукович.

Зваан е шурей на украинско-руския милиардер Герман Хан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР