Холандски изтребител Ф-16, изпълняващ мисия на водената от САЩ коалиция

...
Холандски изтребител Ф-16, изпълняващ мисия на водената от САЩ коалиция
Коментари Харесай

Холандия призна, че е убила десетки цивилни

Холандски изтребител Ф-16, изпълняващ задача на водената от Съединени американски щати коалиция против " Ислямска страна ", е умъртвил към 70 души с удар от въздуха през 2015 година, разгласи министерството на защитата на Холандия.

Това е първият случай, в който страната дава елементи за бомбардировката, която била ориентирана против завод за произвеждане на бомби в град северно от Ирак, написа Би Би Си. Мощна вторична детонация, която била непредвидена, довела до доста по-голям брой починали от плануваното, споделя министерството на защитата. Организацията Еъруорс (Airwars), която следи за гибелта на цивилни във военните спорове сподели, че при тази бомбардировка са били убити 26 деца и 22 дами.

Холандия твърди, че част от починалите са били бойци на " Ислямска страна ", само че не може да дефинира тъкмо връзките им с терористичната организация, съобщи Dariknews.bg. Холандия призна и за втори случай, при който техен аероплан в умъртвил цивилни. През септември 2015 година холандски водач бомбардирал къща в Мосул по информация, че е пост на " Ислямска страна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР