Холандската прокуратура ще разкрие самоличността на заподозрените и ще внесе

...
Холандската прокуратура ще разкрие самоличността на заподозрените и ще внесе
Коментари Харесай

MH17: Прокуратурата разкрива заподозрените и внася първите обвинения

Холандската прокуратура ще разкрие самоличността на обвинените и ще внесе първите обвинявания във връзка със сваления пътнически аероплан MH17 в Източна Украйна преди пет години, написа " Гардиън ".

През предходната седмица беше обявено, че тази сряда интернационалният екип, проверяващ сваления пътнически аероплан MH17, ще показа нови доказателства.

Обвиненията евентуално ще са ориентирани против членове на подкрепяното от Русия сепаратистко придвижване и може също да обзет и съветски военнослужещи, които са управлявали или са помогнали за превозването на зенитно-ракетния комплекс " Бук ", употребен против самолета.

Обвиненията също по този начин евентуално ще усилят напрежението с Русия, която няма да съобщи свои жители, изключително униформени, да се изправят пред съда в непозната страна или пред Международния углавен съд. Конституцията на Русия не разрешава изгонване на съветски жители.

Воденият от Холандия проверяващ екип ще показа нови доказателства в следствието и се чака да заяви имената на първите четирима обвинени по случая.

Днес Министерството на външните работи на Украйна удостовери, че ще бъдат повдигнати обвинявания против обвинените, които са упоменати в презентацията на проверяващия екип.

" Ще бъдат обявени имената. Ще бъдат повдигнати обвинявания. След това наказателният съд в Схипхол ще стартира да преглежда случая ", разгласи заместник-министърът на външните работи на Украйна Олена Зеркал пред Интерфакс-Украйна. " Те са единствено върха. Естествено, по-късно броят на хората, които са забъркани в това, ще бъде доста по-голям от четиримата, които ще бъдат упоменати ", означи Зеркал.

Представителят има вяра, че обвиняванията могат да обиден " висши военни " от съветската войска, защото не е допустимо прехвърлянето на зенитно-ракетната система без разрешението на армейското шефство.

Обвиненията евентуално ще бъдат импортирани в Холандия, защото множеството починали пасажери на борда на Boeing 777 от Амстердам за Куала Лумпур са холандци. Според формалната информация на самолета е имало 193 холандци, 43 жители на Малайзия, 38 австралийци, 12 индонезийци, 10 британци и един жител на Нова Зеландия.

Разследващата група " Белингкат " (Bellingcat) също ще показа информация за сепаратистите, забъркани в свалянето на самолета.

Пресконференцията е планувана за 13,00 часа локално време в сряда. Преди това проверяващият екип ще осведоми роднините на починалите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР