Холандската полиция задържа заподозрения за стрелбата трамвай в Утрехт, при

...
Холандската полиция задържа заподозрения за стрелбата трамвай в Утрехт, при
Коментари Харесай

Задържаха заподозрения за стрелбата в Утрехт

Холандската полиция задържа обвинения за стрелбата трамвай в Утрехт, при която бяха убити трима души, а девет бяха ранени, заяви организация Ройтерс. От прокуратурата в Холандия потвърдиха, че обвиненият е остарял познайник на полицията. От там допълниха, че претекстовете за нападението не са към момента ясни, като може да става дума за фамилна омраза.

Вижте повече в директното включване на Десислава Апостолова:

Нападателят най-вероятно е бил хванат в самия град Утрехт. Това, което се знае за 37-годишния мъж, е че е роден в Турция, само че през 2008 година е отишъл да живее в Холандия. От тогава насам той става прочут на холандската полиция, като в дългото му досие има обвинявания в обезчестяване и даже опит за ликвидиране, приложимост на опиати.

Негови познати го разказват като нечовечен и непредвидим човек, а някои не изключиха да се е радикализирал.

Засега обаче претекстовете му не са ясни. Полицията и по вид за терористично нахлуване, само че и по версия за персонален претекст.
Марк Рюте, министър председател на Холандия: Терористичният акт съставлява офанзива против нашата цивилизация, против нашето толерантно и отворено общество. Има единствено един подобаващ отговор на това и този отговор е, че нашата страна и нашата народна власт са по-силни от фанатизма и насилието.  Нападателят от Утрехт е остарял познайник на полицията, към момента е на независимост Нападателят от Утрехт е остарял познайник на полицията, към момента е на независимост
Трима души починаха при пукотевица в трамвай в холандския град Утрехт. Девет души са ранени, трима от тях тежко. Полицията търси мъж от турски генезис...

Нападението в Утрехт става два дни преди изборите в Холандия на 20 март. Те би трябвало да дефинират състава на холандския Сенат. Всички политически партии анулираха акциите си и телевизионният спор, плануван за довечера.

Наша сънародничка в Утрехт показа, че хората в холандския град не са напълно спокойни:
Лора Зайн, живее в Утрехт: В началото не се знаеше доста, тъй че не знаехме какво да мислим. Това, което ни уплаши беше, че фамилията на сътрудник е било в съотвения трамвай. За благополучие те не са ранени. Когато го разбрахме, в действителност доста се уплашихме. След което разбрахме, че стрелецът не е заловен и е на независимост и към момента се говореше за терористична офанзива. Бих споделила, че хората не се усещат напълно спокойни сега.
Зесаге ограниченията за сигурност остават в Утрехт и огромните холандски градове. Нивото на заплаха беше свалено до 4-то.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР