Холандската полиция задържа двама протестиращи, които се затичаха към френския

...
Холандската полиция задържа двама протестиращи, които се затичаха към френския
Коментари Харесай

Нидерландия посреща Макрон с протести и арести

Холандската полиция задържа двама протестиращи , които се затичаха към френския президент Еманюел Макрон в Амстердам в сряда, когато домашните му проблеми още веднъж се намесиха в държавното му посещаване в Нидерландия.

Това заяви Агенция Франс Прес.

Драматичните арести пред Амстердамския университет се случиха ден, откакто стачкуващи против противоречивите пенсионни промени на Макрон нарушиха спокойствието на 45-годишния президент по време на деликатно следена тирада в Хага.

Макрон е на първото държавно посещаване в Нидерландия на френски президент от 23 години насам, само че това не му даде отдих от вълната от митинги против неговите стъпки за увеличение на пенсионната възраст във Франция от 62 на 64 години.

" За достойнството на служащите и един по-добър свят - даже и Макрон да не го харесва, ние сме тук ", скандира един от протестиращите, употребявайки думите на френска протестна ария, до момента в който беше притиснат от няколко чиновници по сигурността в Амстердам.

Мъжът се затича към Макрон и беше повален на земята, като събори мъж в униформа и се приземи в купчина хора, демонстрираха фотоси от малкия екран и обществените мрежи.

Инцидентът се случи малко, откакто френският президент беше слязъл от лимузината с холандския крал Вилем-Александър и беше поздравен от кмета на Амстердам Фемке Халсема.
 Макрон обясни демокрацията на протестиращи в Нидерландия
Макрон обясни демокрацията на протестиращи в Нидерландия

Протестите против пенсионната промяна във Франция го преследват и в чужбина

" Арестувахме двама протестиращи за това, че тичаха към президента. За нарушение на публичния ред и отправяне на закани ", съобщи пред Агенция Франс Прес представителят на полицията в Амстердам Лекс ван Либерген.

" Това бяха мъж и жена, протестиращи . Единият от тях имаше афиш. "

Около 40 души към момента стачкуваха, когато Макрон напусна научния факултет на университета, където организира кръгла маса с холандския крал и локални бизнес водачи.

По-късно той подписа " пакт за нововъведения " с Нидерландия , ориентиран към съдействие в региона на полупроводниците, квантовата физика и енергетиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР