Холандската полиция е предотвратила голям терористичен атентат по време на

...
Холандската полиция е предотвратила голям терористичен атентат по време на
Коментари Харесай

Холандската полиция е предотвратила голям терористичен атентат

Холандската полиция е предотвратила " огромен терористичен атентат " по време на " огромно събитие " в страната, предадоха международните организации, като се позоваха на изказване на прокуратурата.

Седем души са били задържани през днешния ден по съмнения, че са възнамерявали офанзива с автоматизирани оръжия и колани с експлозиви.

Трима от обвинените към този момент са били арестувани по-рано, откакто се пробвали да се причислят към екстремисти в чужбина. Сред тях е водачът на групата, 34-годишен иракчанин, приет предходната година за отговорен по обвинявания, че е пътувал зад граница, с цел да се влее в редиците на групировката " Ислямска страна ".

Заподозрените желали да се снабдят с автомати " Калашников ", револвери, ръчни гранати, колани с експлозиви и материали за няколко коли бомби.

Холандската полиция била известена в началото от разузнаването, че водачът на групата възнамерявал нахлуване против " огромно събитие в Холандия, на което би имало доста жертви ". Заподозрените възнамерявали да нападат въпросното събитие с колани с експлозиви и автомати и да детонират кола бомба на друго място.

Разследването за определяне на набелязаните цели продължава.

Арестите бяха осъществени близо месец откакто холандската полиция простреля и задържа афганистанец, който рани с нож двама американски туристи на централната гара в Амстердам.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР