Холандската министърка на отбраната Анк Бейлевелд заяви, че страната й

...
Холандската министърка на отбраната Анк Бейлевелд заяви, че страната й
Коментари Харесай

Холандия обяви, че е в информационна война с Русия

Холандската министърка на защитата Анк Бейлевелд съобщи, че страната й е в осведомителна война с Русия след предотвратяването на съветска хакерска атака през април, съобщи Франс прес.

В началото на месеца холандското разузнаване разгласи, че през април е експулсирало четирима съветски сътрудници, които подготвяли хакерска атака против Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага.

" Станалото е в действителност рисково ", съобщи Бейлевелд за публичната телевизия Неправителствени организации 1.

На въпрос дали настоящето състояние сред Холандия и Русия може да се дефинира като кибервойна, министърката отговори: " Да, по този начин е. "

Москва отхвърли да е желала да хакне ОЗХО и в понеделник съобщи, че експулсирането на четиримата руснаци се дължи на неразбирателство.

" Хората се пробват да се месят по разнообразни способи в нашето ежедневие, да въздействат на демокрацията ни. Трябва да спрем да сме наивни в това отношение и да вземем ограничения ", съобщи Бейлевелд и добави, че по тази причина е било значимо да се заяви обществено за опита за хакерска атака на съветските сътрудници.

Опитът е станал в миг, когато ОЗХО е разследвала отравянето в Англия на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, което съгласно Лондон е осъществено от сътрудници на съветското военно разузнаване. Москва изрично отхвърли да е забъркана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР