Холандската компания Lightyear се похвали с постигнат коефициент на съпротивление

...
Холандската компания Lightyear се похвали с постигнат коефициент на съпротивление
Коментари Харесай

Lightyear 0 се превърна в най-аеродинамичната серийна кола в света

Холандската компания Lightyear се похвали с реализиран коефициент на противодействие от едвам 0.175. Това е най-ниският коефициент постиган в миналото при сериен автомобил, хвалят се от марката. Тестовете бяха направени в аеродинамичен тунел в Германия по стандарта WLTP. Резултатите са изключителни сами по-себе си, а от компанията сочат, че са горди с постигнатото.



За съпоставяне с други електрически автомобили, Tesla Model S да вземем за пример може да се похвали с коефициент на противодействие от 0.24, до момента в който Lucid Air реализира 0.21. Електрическият флагман на Mercedes – EQS реализира резултат от 0.20, а концепта EQXX държи върха със противодействие от едвам 0.17.



Освен всичко друго, върха носи и огромно преимущество при шофиране, помагайки за по-добри резултати на пътя и надлежно повече километри с едно зареждане. Lightyear 0 може да се похвали с пробег от 625 километра с едно зареждане в композиция със слънчеви панели на покрива, които могат да донесат до 70 километра спомагателен пробег с помощта на слънцето. Серийното произвеждане на модела започва след два месеца, а цените стартират от 250 хиляди евро.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР