Холандската кикбокс и муай тай легенда Петер Артс отговори на

...
Холандската кикбокс и муай тай легенда Петер Артс отговори на
Коментари Харесай

Петер Артс пред ТОПСПОРТ: Ще заложим на холандската сила в Арена Армеец, организацията е перфектна!

Холандската кикбокс и муай тай легенда Петер Артс отговори на част от въпросите на ТОПСПОРТ , броени минути след края на формалната конференция и представянето на бойците, които ще вземат присъединяване във второто издание на бойните галавечери SENSHI.

Надпреварата в " Арена Армеец " ще се организира през днешния ден, като започва в 19:00 часа.

Зрителите в столицата ще станат очевидци на извънредно точно проведено събитие, състоящо се от цели 12 конфликта. Битките плануват сериозен заряд, който се укрепва в допълнение от обстоятелството, че в три от конфликтите разногласието ще бъде за шампионски пояси.

Капитанът на националния тим по кикбокс Атанас Божилов ще премери сили с Макс Сподаренко за международната купа на WAKO PRO, а опитният 11-кратен първенец на страната Деян Топалски ще опита да вземе пояса на Ахмед Крънич, който през предходната година бе отличен за номер едно в Европа от WAKO PRO.

Христо Йорданов ще изиграе бенефиса си, като се изправя против Андриян Димитров за купата SENSHI, която ще бъде връчена за първи път.

С общо четирима свои състезатели на висока скорост се включва легендата Артс, който одобри да отдели няколко минути от времето си, макар че не спираше да бъде " нападнат " от почитатели, искащи да се снимат с него.

Ето какво показа пред ТОПСПОРТ една от емблемите на холандските бойни спортове:

Г-н Артс, Вие сте измежду най-реномираните бойци в историята. Разполагате с цели 106 професионални победи в богатата си спортна статистика. Бил сте се, по всяка възможност, в съвсем всяка точка от планетата. Какво Ви накара да се върнете в България?

- Всичко тук е отлично. Ние, несъмнено, сме в страната, с цел да покажем какво умеят състезателите ни. Ще се постараем да зарадваме взискателната ви аудитория с всичко, на което сме способни.

Зрителите освен у нас, само че и в международен мащаб, са все по-изискващи и разбиращи протичащото се на кръга. Това прави и вас, треньорите по стимулирани да извадите максимума от всеки собствен играч.

- Точно по този начин. Винаги има още какво да се направи. Още какво да се реализира. Знаете, че единствено невежите хора считат, че знаят и могат всичко.

Какво е мнението Ви за организацията на събитието. Съобразно всичко останало, което сте видял в безкрайния Ви като че ли състезателен път?

- Изключително професионално отношение. Наистина " професионализъм " е точната дума. Прецизност до най-малкия подробност. Всичко е съвършено, убеден съм, че и по време на самите боеве обстановката ще бъде същата.
 Закани за нокаути и здрави борби преди SENSHI 2
Закани за нокаути и здрави борби преди SENSHI 2

Три шампионски пояса ще бъдат раздадени в " Арена Армеец "

Как оценявате положението и капацитета, с който са натоварени нашите бойци?

- Много добре са готови. Това може да се види и с просто око. Заложено е на целия пакет от нужни качества. Сигурен съм, че са работили над издръжливостта си, виждам, че са в положително физическо положение. Някои от тях съм имал опция да ги виждам само на видео, само че несъмнено мога да кажа, че са на високо равнище. Много високо.
 Снимка 415438
Източник:

А по какъв начин мислите - дали вашите състезатели са способни да разочароват българската аудитория? Ясно е, че мъчно може да се предвижда какво ще се случи в границите на една борба, само че въпреки всичко?

- Работихме доста. Доста интензивно. Над всички вероятни " съставки ", които може да се окажат от голяма важност в мачовете. Ще забележим какво сме постигнали. Наистина не е добра концепция да предвиждам срещите, само че разбирам, че желаете да Ви потвърдя, че момчетата ни са чудесно готови. Да, по този начин е.

От собствен източник зная, че разчитате на потвърден експерт, що се касае до кондиционната подготовка. Това сигурно е " подробност ", както казвате, който постоянно е от голяма важност.

- Да. Работим над всички аспекти. Но сме наблегнали на кондиционните тренировки. Както и на техниката. Вашите бойци са доста положителни, в това отношение.
 Снимка 415424
Източник:

Комбинират техниката в чудесно съответствие с издържливостта, силата и бързината.

- Да. Видяли сме всичко. Забелязали сме каквото е належащо. До огромна степен сме готови за всеки вероятен сюжет.

Какъв ще бъде методът на вашите ученици?

- Не бих могъл да изпадам в детайлности. Да не смъкваме картите си авансово. Но в едно мога да Ви убедя сигурно.

В какво?

- Ще заложим на холандската мощ! Ще видите чиста проба холандска борба до последния миг. Здрави мачове. Нали в последна сметка това е смисълът - да покажем кой е по-добрият сред въжетата.

Наричат един от вашите бойци " Ученик номер едно на Петер Артс ". Това няма по какъв начин да е инцидентно. За Бадр Фердаус става въпрос.

- Запознат сте. Да, знам по какъв начин се приема наличието му. Всички знаят какъв брой интензивно работим с него. Определено има заложби.
 Снимка 419221
Източник:

Какво променихте в играта му, с цел да изпъкне по сходен метод?

- Много неща. В началото получаваше доста удари в брадичката. Изглеждаше открит през огромна част от времето. Имаше потребност да се " шлифова ".

Как постигнахте това? И изобщо по какъв начин надграждате уменията на всеки собствен войник. Какви са главните аспекти, над които работите в клуба Ви?

- За един треньор постоянно има още какво да бъде направено с неговия войник. Какво да бъде усъвършенствано. Основно би трябвало да се работи над правилната отбрана и естествено над нокаутиращата мощ и качества. Това се реализира с доста труд. Процесът не е къс. Но в случай че самият играч е претрупан с нужния капацитет, нещата се получават. При някои от тях по-бавно, при други по-бързо - според от гения, уменията и всичко останало. Не е елементарно. Но по-късно е доста удовлетворяващо да виждаш резултата от своята работа, а и от тази на боеца против теб. Най-вече.
 Деян Топалски за идната огромна борба на SENSHI 2 и тайната на триумфа
Деян Топалски за идната огромна борба на SENSHI 2 и тайната на триумфа

ММА боецът ни в спор с Ахмед Крънич за Европейската купа на WAKO PRO

Да поговорим и за самия Вас. Вие сте същинска легенда в бойните спортове. Има стотици неща, които бих желал да Ви попитам.

- Нека в този момент приказват с дейностите си моите бойци. Обещавам да приказвам за себе си след срещите им. Но Ви благодаря за комплимента.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР