Холандската газова компания NAM не вижда необходимост от по-нататъшно понижение

...
Холандската газова компания NAM не вижда необходимост от по-нататъшно понижение
Коментари Харесай

Холандската NAM не вижда необходимост от по-нататъшно понижение на добива в Гронинген


Холандската газова компания NAM не вижда нужда от по-нататъшно намаляване на добива на газ от нидерландското находище в град Гронинген, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на изказване на компанията.

Холандското държавно управление се пробва да понижи добива на газ от Гронинген, заради земетресенията в града, които стават, поради нарушавания на геоложката порода при добива. В тази връзка през предходната седмица холандският регулатор Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) издаде предписание за преразглеждане на добива на газ от находището, прецизира организацията.

На холандската газова компания NAM е предоставена седмица за подготовка на отчет и на предлаганите от нея ограничения за понижаване на сеизмичните опасности след три трусове с магнитуд от 1,7 до 2,2 степени, случили се в интервала от 8 до 11 февруари. След огромното земетресение от 3,4 степен, което стана през януари, държавното управление на Холандия се разпореди за неотложно преустановяване на добива на едно от находищата в региона на холандския град Гронинген – в местността Loppersum.

SodM също така издаде рекомендации до държавното управление, съгласно които се изисква понижаване на добива от находището съвсем до 12 милиарда куб м от досегашните 21,6 милиарда куб м годишно. Според тези рекомендации добивът на газ до посоченото равнище би трябвало да стане колкото се може по-бързо, с цел да се понижи риска от по-нататъшни трусове в района. Регулаторът счита също по този начин, че производството при нужда би трябвало да бъде спряно изцяло в бъдеще.

Земетресението с магнитуд от 3,4 степен, което стана на 8 януари е едно от най-силните за последните години. От 2014 година насам добивът от находището усилва честотата и интензивността на земетресенията в провинцията. Оттогава тече и развой на последователно понижение на производството на газ, което задоволява 10 % от търсенето на газ в Европа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР