Холандската борса за криптовалути Bitvavo обяви, че има 280 милиона

...
Холандската борса за криптовалути Bitvavo обяви, че има 280 милиона
Коментари Харесай

Холандската криптоборса Bitvavo има ликвидни проблеми

Холандската борса за криптовалути Bitvavo разгласи, че има 280 милиона евро, „ заседнали “ в Digital Currency Group (DCG), или 17.5% от общо 1.7 милиарда евро, за които Bitvavo твърди, че ръководи в депозити и други активи. Криптоборсата твърди клиентите си, че обстановката „ няма никакво влияние върху платформата Bitvavo “.

Компанията твърди в обява в блога си, че „ DCG изпитва проблеми с ликвидността заради настоящата турбуленция на криптопазара “ и че „ DCG стопира изплащанията, до момента в който този проблем с ликвидността не бъде позволен “.

Но представител на компанията сподели за Reuters, че средствата се държат от нейното „ без значение дъщерно сдружение “ Genesis, а не от DCG.

Bitvavo отговори на Reuters, че „ държа DCG виновен за недостъпните средства “.

DCG, ръководена от създателя на SecondMarket Бари Силбърт, е една от най-големите и най-известните криптофирми в света на крипто. Той има Genesis, Grayscale, CoinDesk, Foundry и Luno.

Петте седмици след колапса на FTX и оповестяването на банкрута не бяха положителни за DCG.

Genesis замрази тегленията на своя заемен клон преди един месец и не ги е размразил. Gemini, борсата, благосъстоятелност на братята Уинкълвос (не е дъщерно сдружение на DCG), на собствен ред трябваше да спре противоположното изкупуването на своя артикул Earn, защото нейният сътрудник в Gemini Earn е Genesis. Съобщава се, че Genesis дължи на потребителите на Gemini Earn 900 милиона $.

Проблемите в Genesis сложиха под въпрос финансите на DCG.

На 22 ноември Силбърт сподели на акционерите, че DCG дължи на Genesis 575 милиона $, само че че „ преодоляхме предходни криптозими и макар че тази може да се почувства по-тежка, групово ще излезем от нея по-силни. “

Въпреки това, на 3 декември Financial Times заяви, че DCG дължи на Genesis 1.7 милиарда $, припомня Decrypt Media.

Grayscale Capital също е изправен пред обилни проблеми – нюйоркският хедж фонд Fir Tree Capital Management заведе дело против компанията, потвърждавайки, че нейният фонд Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) има „ евентуално неприятно ръководство и спор на ползи “.

Grayscale Bitcoin Trust разрешава на вложителите да получат достъп до биткойн, без сами да купуват биткойн. В момента се търгува с отстъпка от -48.7% спрямо пазарната стойност на базовия актив, съгласно данни от CoinGlass.

В петък криптоанализаторът Уил Клементе, съосновател на Reflexivity Research, означи в Twitter нападателна ликвидация през последните 48 часа на доста криптовалути, свързани с DCG, спекулирайки, че DCG може да търси ликвидност.

Filecoin и Flow, за които Клементе твърди, че DCG има експозиция, са спаднали надлежно с към 20 и 10% през последните 24 часа, съгласно данните на CoinGecko.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениКомпании 0 Холандската криптоборса Bitvavo има ликвидни проблеми Наука 176 Разкодирането на човешкия „ компютър “ Любопитно 4169 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 168 Мъск търси нови вложители в Twitter Любопитно 4169 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България ПолитикаОбновена 3911 Политическа партия публично разгласи Николай Денков за своя кандидат-премиер Индустрии 3632 ICT промишлеността може да стане първа по доходи в България до 2026 година Индустрии 3590 Къде се намира България на бирената карта в Европа Всички вести googletag.cmd.p
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР