Холандката Йорин Тер Морс обяви, че повече няма да се

...
Холандката Йорин Тер Морс обяви, че повече няма да се
Коментари Харесай

Йорин Тер Морс повече няма да се състезава в шорттрека

Холандката Йорин Тер Морс разгласи, че повече няма да се състезава в спорта шорттрек, а ще продължи кариерата си единствено в дисциплината бързо пързаляне с кънки. В последния старт по шорттрек в кариерата си Морс завоюва бронз с щафетата на Холандия на 3000 метра и то с нов международен връх на игрите в Пьончан. " Спирам, когато съм на върха и със международен връх. Това е полуда ", сподели холадката.

" Този орден е доста специфичен за мен. Надявам се да вземе орден в този спорт, когато се подготвях за олимпиадата, само че откакто отпаднахме на полуфиналите въобще не чаках да спечелим отличие ", добави Тер Морс. " Наистина е необикновено да вземеш бронзов орден и да поставиш международен връх на край " Б ", съобщи холандската състезателка.
Longtrack and Shorttrack medal. On two different disciplines during one and the same games. History is written #history #olympics #proud #oneteamonedream pic.twitter.com/5fGrQz9xXy
— Jorien ter Mors (@jorientermors) February 20, 2018

Тер Морс записа историческо достижение, откакто стана първата жена в историята с два медала в разнообразни типове спорт на една и съща зимна олимпиада. В Пьончан тя стана и олимпийска шампионка на 1000 метра бързо пързаляне с кънки. Естер Ледецка от Чехия има късмет да стана втората състезателка с два медала в разнообразни типове спорт на една олимпиада. Тя завоюва златото в супергигантския слалом в алпийските ски, а в събота ще се състезава в паралелния великански слалом в сноуборда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР