Холандката Кики Бертенс спечели турнира по тенис на твърди кортове

...
Холандката Кики Бертенс спечели турнира по тенис на твърди кортове
Коментари Харесай

Кики Бертенс грабна титлата в Сеул

Холандката Кики Бертенс завоюва шампионата по тенис на твърди кортове в Сеул (Република Корея) с награден фонд 250 хиляди $.

Поставената под номер 2 Бертенс пласира 11 аса и победи на финала Айла Томлянович (Австралия) със 7:6(2), 4:6, 6:2 след 2:22 часа игра. 26-годишната холандка на два пъти изоставаше с пробив в първия сет, който обаче съумя да завоюва с тайбрек, откакто направи серия от шест следващи точки в него.

Make it title No. 3 for @kikibertens!

The Dutchwoman defeats Tomljanovic 7-6(2), 4-6, 6-2 to win the #KoreaOpen pic.twitter.com/fqBTTfTbmp
— WTA (@WTA) September 23, 2018
Във втората част Бертенс, 12-а в международната класация сега, излезе с брейк напред при 4:3, само че родената в Загреб Томлянович стигна до поврат. Състезаващата се за Австралия тенисистка продължи серията си и дръпна с 2:0 в решаващата трета част, само че до края Бертенс взе шест поредни гейма и заслужи трета купа за сезона и седма в кариерата си.

С триумфа тя ще прогресира до рекордното в кариерата си 11-о място в международната класация от на следващия ден. Томлянович, 53-а в света сега, пък остана без трофей и след третия си край в шампионатите на УТА. Тя също ще запише рекордно класиране от понеделник, когато ще бъде 44-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР