Холандката Ана ван дер Бреген, която спечели олимпийската титла в

...
Холандката Ана ван дер Бреген, която спечели олимпийската титла в
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка по колоездене ще прекрати кариерата си след Игрите в Токио

Холандката Ана ван дер Бреген, която завоюва олимпийската купа в самостоятелната конкуренция по колоездене на шосе на Игрите в Рио де Жанейро 2016 година, ще се отдръпна от спорта, откакто отбрани купата си в дисциплината на олимпиадата в Токио, която беше отсрочена за идната година.

30-годишната състезателка, която завоюва и бронз в самостоятелно гонене по часовник в Рио 2016, ще стане треньор в тима на Боелс Долманс, откакто приключи професионалната си кариера. Олимпийските игри в Токио трябваше да се състоят през лятото, само че бяха отсрочени с година поради пандемията от COVID-19.

"Олимпийските игри в Токио са огромно предизвикателство и значима причина за продължение на кариерата ми с още една година ", споделя Ван дер Бреген в изказване.

"Също по този начин желая да приключа кариерата си със страховит сезон. Особено след тази година, която значително беше изгубена заради пандемията от ковид, съм извънредно стимулирана да продължа още една година. Обмислях ролята на треньор на тим от известно време. Бях разчувствана от предлагането на отбора. През 2021 година желая да дам най-хубавото от себе си за още един сезон. След това ще се съсредоточа върху новата работа ", разяснява още холандката.

Ван дер Бреген подписа тригодишен контракт като състезателен шеф и треньор на Боелс Долманс. Нейната сънародничка Шантал Блаак, която завоюва купата на шосе на международното състезание през 2017 година, ще продължи да се състезава професионално до 2022 година преди да поеме треньорска роля в същия тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР