Холандия взе очаквана победа при гостуването си над Беларус и

...
Холандия взе очаквана победа при гостуването си над Беларус и
Коментари Харесай

Холандия остана в играта, но само на теория

Холандия взе предстояща победа при гостуването си над Беларус и резервира минимални шансове за второто място в група " А " от международните квалификации. " Лалетата " се постановиха с 3:1 и изостават с 3 точки от Швеция преди директния дуел посред им в Амстердам. Шведите обаче имат с цели 12 гола по-добра голова разлика, а точно тя е от решаващо значение за крайното класиране при равни точки.

Дейви Прьопер откри за Холандия преди почивката, само че в 55-ата минута Максим Володко изравни. В края на дуела Ариен Робен от дузпа и резервата Мемфис Депай осигуриха успеха на " оранжевите ".

Холандците знаеха резултата от мача на Швеция и това нямаше по какъв начин да не им повлияе отрицателно, само че съставът на Дик Адвокаат нямаше различен избор, с изключение на да търси оптимално изразителна победа на “Борисов Арена”. Наставникът на “оранжевите” заложи в предни позиции на Винсент Янсен, а зад него действаха Прьопер, Райън Бабел и капитанът Ариен Робен. Мемфис Депай и Дейви Клаасен бяха измежду запасите, а поради травма го нямаше Куинси Промес, който вкара два от головете за холандците при триумфа с 4:1 над същия противник при започване на квалификациите.

За Беларус единствената цел беше да се опита да направи по този начин, че да не приключи на последното място в групата, след Люксембург. Селекционерът на домакините пусна в стартоеия си състав единствено един нападател в лицето на Сергей Сигневич.

Първите минути минаха при доста накъсана игра, а холандците се опитваха да стигнат до гол с самостоятелни пробиви. При една от контрите на домакините Игор Баланович напредна добре, само че след това центрира неприятно. В 24-ата минута Винсент Янсен нацели напречната греда, само че секунди по-късно Робен технично подаде с едно допиране към Прьопер и халфът на Брайтън откри резултата. За Прьопер това беше трети гол в квалификациите, откакто през предишния месец вкара две от попаденията при успеха над България с 3:1.

В 27-ата минута топката за повторно се озова в мрежата на Беларус, само че голът на Бабел беше анулиран поради засада. До края на полувремето Холандия имаше още един късмет да удвои преднината си, само че Сергей Черник с тъга мазета мощния шут на Тони Вилена, а след това и Янсен не съумя да преодолее беларуския пазач.

След почивката домакините заиграха доста по-освободено. В 53-ата минута Яспер Силесен избави удар на Баланович, само че в 55-ата нямаше какво да стори, откакто самият Баланович подаде на далечната греда на Володко и той от близко не сбърка - 1:1.

Дик Адвокаат незабавно вкара Бас Дост на мястото на Вилена и схемата на Холандия стана още по-офанзивна. Робен и Проьпер непрекъснато налитаха към вратата на Беларус, само че дейностите им бяха елементарно предвидими.

Световни квалификации - група “А”:

БЕЛАРУС - ХОЛАНДИЯ 1:3 (0:1)
0:1 Д. Прьопер (24)
1:1 М. Володко (55)
1:2 А. Робен (84) д.
1:3 М. Депай (90)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

Класиране:
1. Франция 20 т.
2. Швеция 19 т.
3. Холандия 16 т.
4. България 12 т.
5. Беларус 5 т.
6. Люксембург 5 т.

Следващи мачове (10 октомври):
Франция - Беларус
Люксембург - България
Холандия - Швеция
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР