Холандия спечели 64-тото издание на конкурса за песен Евровизия, който

...
Холандия спечели 64-тото издание на конкурса за песен Евровизия, който
Коментари Харесай

Кой победи на Евровизия 2019?

Холандия завоюва 64-тото издание на състезанието за ария Евровизия, който през 2019 се организира в Тел Авив.

Дънкан Лорънс с песента „ Arcade” победи с 492 точки във финала. Резултатът бе избран от композиция от гласовете на експертното жури и телевизионните фенове от всички 41 страни участващи в тазгодишното издание на състезанието.

 Евровизия 2019 Eurovision Bulgaria



На второ място приключи Италия с общо 465 точки. Страната беше показана от известния реализатор Mahmood с песента „ Soldi”, която е шлагер и в България. На трето място остана Сергей Лазерев от Русия с 369 точки, а челната петица допълниха Швейцария и Норвегия.

 Евровизия 2019 Eurovision Bulgaria

Дънкан Лорънс беше главният любимец за победа на състезанието. Преди да бъде показан от холандската телевизия като участника на страната на Евровизия, той е изцяло чужд за локалната публика. Всичко се обръща след представянето на песента му „ Arcade “, която бързо набира известност в цяла Европа и се трансформира в главния любимец за победа в Тел Авив.

Представянето на Дънкан на Евровизия бе съпроводено от невиждана еуфория в Холандия. Много съпоставят Дънкан с българския представител от 2017-а Кристиан Костов. Самият Кристиан изрази поддръжката си за него в обществените медии преди финала.

 Евровизия 2019 Eurovision Bulgaria

От 2013 насам Холандия напълно промени тактиката си за Евровизия, като заложи главно на вътрешни селекции за избор на своите реализатори и песни. Това ѝ донесе и второ място през 2014 с песента „ Calm after the storm” на The Common Linnets.

Това е петата победа на Холандия на Евровизия. Предишната победа на страната е през далечната 1975, когато групата Teach-In печели с песента "Ding-a-dong ".

 Евровизия 2019 Eurovision Bulgaria
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР