Холандия (сега Нидерландия) носи гордото звание на първата държава в

...
Холандия (сега Нидерландия) носи гордото звание на първата държава в
Коментари Харесай

Нидерландия е първата страна в света, в която няма бездомни кучета

 Холандия (сега Нидерландия) носи гордото звание на първата страна в света, в която няма бездомни кучета. Но не се тормозете - това не беше реализирано с евтаназия! Счита се, че има към 200 милиона бездомни кучета по целия свят, което значи, че всички можем да научим нещо от Холандия. Малко човешко съчувствие и добрина могат да реализират доста!

 

Кучетата имат обществен статус от епохи в Холандия. Заможните хора имали кучета и като домашни любимци, и за спорт, до момента в който бедните хора имахли кучета за работа. През 2005 година в Холандия е имало голям брой кучета преди експлоадирането на бяс. Широко публикуваната зараза от бяс означавала, че притежателите на кучета изоставят кучетата си на улицата. Здравословното положение на кучето почнало да се преглежда като отражение на притежателя и никой не желал да се преглежда като болен или необгрижен.

  

Създаден е налог за кучета, с цел да се улесни грижата за популацията на бездомните кучета. Този проект провокира противоположна реакция, защото хората не можели или не желали да платят налога, което води до още повече бездомни кучета. Първата организация за отбрана на животните е основана през 1864 година вследствие на това. Оттогава правата на животните са отпред на обществените въпроси на Холандия. Злоупотребата с животни не се приема. За причинителите се постанова санкция в размер на 18 539 $ и до три години затвор!

 

Правителството се зае с въпроса с цялостна мощ. Много градове постановяваха огромни налози върху купените от магазини кучета. Естествено, това накара доста хора да осиновят кучета от приютите, като освободят място за нови бездомни палета. Те също по този начин стартират стратегия, наречена Collect, Neuter, Vaccinate and Return, или CNVR за малко. Това е общонационална стратегия, финансирана от държавното управление, която обезпечава кастрация, дезинфекция и ваксини за бездомни.

 

Сякаш това не е задоволително, държавното управление основава полиция единствено за животни. Офицерите от организацията реагират на закононарушения против животни и подкрепят спасяването на животни. Съществува и Партия за животните, която се концентрира върху правата на животните и хуманното отношение към тях, предава " Канал 3 ".

 

Уникалното е също, че Холандия преглежда бездомните кучета освен като заплаха за здравето и сигурността на хората, само че и като етичен и честен проблем за обществото. Те осъждат жестокостта към кучетата и прочувствената неработоспособност на хората, които не оказват помощ на кучета, които гладуват, нараняват ги или даже ги умъртвяват.

 

Усилията на страната за отбрана на животните са били извънредно сполучливи. Около 90% от хората в Холандия са осиновили куче в фамилията си. Това значи, че към един милион кучета в този момент имат домове и фамилии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР