Холандия пропусна последните издания на световното и европейското първенство, но

...
Холандия пропусна последните издания на световното и европейското първенство, но
Коментари Харесай

Холандия засенчи Франция и Германия

Холандия пропусна последните издания на международното и европейското състезание, само че взе непълен реванш пред своите почитатели. Тимът засенчи Франция и Германия, с които се срещна в една група в шампионата Лигата на нациите. „Лалетата“ даже приключиха пред сегашния и някогашния международен отличник в крайното класиране. Така играчите на Роналд Куман се причислиха към финалната четворка, която ще спори за купата от първото издание на конкуренцията. За нея ще се борят още Португалия, Англия и Швейцария. Финалният шампионат ще се организира от 5 до 9 юни 2019 година, а хазаин ще родината на Кристиано Роналдо.

До тази фаза холандците стигнаха след реми 2:2 против Германия в финален мач от Група 1 на Лига „А“. Бундестима водеше с 2:0 до 85-ата минута, само че след гениално тактическо решение на Куман се стигна до равнене. Селекционерът даде инструкции върху записка от бележник на бранителя Върджил ван Дайк да играе като нападател в заключителните минути. Ходът даде резултат и Куинси Промер върна един гол, а в добавеното време точно играчът на „ Ливърпул “ вкара за 2:2.

„Показахме прелестен футбол – съобщи Куман. – Помня, че хората споделят, че постоянно германците вкарват гол в последната минута. Този път обаче Холандия бе тимът, който извади шанс в края. Никой не очакваше, че след срещите в тази сложна група ние ще сме първи. Но го направихме.“

В лагера на германците предстоящо настроението бе минорно. С последното си място в групата Бундестима изпадна в Лига „В“.

Воденият от Йоахим Льов отбор продължи с незадоволителното си показване. За календарната година Германия има едвам 4 извоювани мача от 13 изиграни срещи.

„Благодаря на Бога, че 2018-та си отива“, бе сбитият коментар на немския национал Тони Кроос след равенството с Холандия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР