Холандия продължава да е срещу приемането на България в Шенгенското

...
Холандия продължава да е срещу приемането на България в Шенгенското
Коментари Харесай

Холандия не пуска България в Шенген заради проблемите с корупцията

Холандия продължава да е против приемането на България в Шенгенското пространство поради корупцията и трафика на хората. В сряда външният министър Стеф Блок в прав текст съобщи в София, че е " необходим спомагателен прогрес в битката с корупцията и по-стриктна система ".

" Впечатлен съм от защитата на границата, само че има още една част, обвързвана с граничния надзор. Как се оправя държавното управление с корупцията, контрола на трафика на хора и има ли спомагателни системи за това. Нужен е спомагателен прогрес в битката с корупцията и по-стриктна система ", сподели холандският външен министър на обща конференция с българската си колежка Екатерина Захариева.

България от години твърди, че е изпълнила техническите условия за участие в зоната за свободно пътешестване, само че някои страни не престават да имат запаси поради незадоволителните резултати в битката с корупцията и престъпността и не позволяват България да се причисли даже отчасти – единствено по въздух и вода.

" Ние разбираме, че вие желаете да влезете в " Шенген ", само че се надявам, че вие ще разберете, че народът на Нидерландия знае за огромния брой мигранти, които стигат до нашата страна и би трябвало да е убеден, че ще има мощен и прецизен надзор без взаимни отстъпки, преди да приемем България в Шенген ", повтори холандският посланик.

Правителството на Бойко Борисов имаше упования за пробив на няколко пъти, само че това по този начин и не се случи. За да отиграе обстановката в своя изгода, Борисов стигна даже до образуването на странни тези от рода на това, че България към този момент не желае да влиза в зоната поради това, че тя, за разлика от българските граници, е охранявана неприятно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР