Холандия предприе мерки за справяне с Covid-19 чрез изграждане на

...
Холандия предприе мерки за справяне с Covid-19 чрез изграждане на
Коментари Харесай

Холандия прилага различни от България мерки срещу Covid-19

Холандия предприе ограничения за справяне с Covid-19 посредством създаване на колективен имунитет, които отхвърлят българския вид за справяне с ковид. Ето какви ограничения разгласи държавното управление на Холандия:

“Всичко на всичко има три вероятни сюжета.
Първият сюжет е: оптимално управление на вируса. Това значи следено разпространяване измежду групи, които са в минимален риск. Това е определеният от нас сюжет.
Максимален надзор значи, че се опитваме да използваме ограничения за понижаване и облекчение на пика в броя на инфектираните и да го разпрострем в по-дълъг интервал. С този метод, при който множеството хора ще имат минимални недоволства, ние построяваме имунитет и осигуряваме опция на здравната система да се оправи. Целим приютите, домашните грижи, лечебните заведения и изключително интензивните отделения да не се претоварят. Така че постоянно да има задоволителен потенциал да се помогне на хората, които са най-уязвими.

Вторият сюжет е да оставим вирусът да се популяризира неконтролирано. Това изцяло ще претрупа здравната ни система в пика на заразяването, оставяйки непълен потенциал да помогнем на уязвимите, възрастните и останалите пациенти с висок риск. Това, несъмнено, би трябвало да се избегне непременно.

Третият сюжет е да се опитваме безпределно да спрем вируса. Това значи цялостно заключване на страната. Подобен краен метод може и да наподобява на пръв взор прелъстителен, само че специалистите показват, че несъмнено не е въпрос на няколко дни или седмици. При този сюжет ние действително ще би трябвало да затворим страната си за една година или даже повече, с всички последици, до които това води.

И даже и да беше на практика допустимо – да разрешаваме на хората за толкоз дълъг интервал да напущат домовете си единствено с позволение – тогава вирусът би могъл неотложно да се появи още веднъж, щом ограниченията се прекратят.
В същото време ние не можем и няма да си затворим очите за икономическите последици от тази рецесия. Много хора са загрижени за работата си. Защото за доста компании, огромни и дребни, това е изключително сложен интервал. Много бизнесмени ненадейно са изправени до стената. Дамата от кафенето на ъгъла, производителят на цветя, транспортният оператор, фрийлансърът, само че същото се отнася и за национални икони като KLM.

Моето обръщение към бизнесмените в Нидерландия и техните чиновници е следното: държавното управление ще направи каквото е належащо, с цел да ви поддържа. Ние сме решени да подсигурим тези бизнеси да не пропаднат, поради това, което се случва в този момент, и хората да не изгубят своята работа. При всички случаи ще бъдат сложни времена, само че ние няма да ви разочароваме”.

Това съобщи в свое послание към нацията министър председателят на Нидерландия Марк Рюте във връзка със обстановката към ковид Covid-19. Той сподели, че истината е, че коронавирусът е измежду нас и ще остане измежду нас за известно време.

Източник: nltimes.nl
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР