Холандия ограничава скоростта на движение по магистралите до 100 км/ч.

...
Холандия ограничава скоростта на движение по магистралите до 100 км/ч.
Коментари Харесай

В Холандия максималната скорост вече е до 100 км/ч

Холандия лимитира скоростта на придвижване по автомагистралите до 100 км/ч. Мотивите на държавното управление са чисто екологични, заяви DW.
Няколко осведомителни организации оповестяват, че нидерландското държавно управление е решило да вкара 100 км/ч оптимално позволена скорост по автомагистралите в страната. Ограничението ще важи единствено денем - от 6:00 до 19:00 часа. Решението е част от пакета с ограничения на кабинета в отбрана на околната среда. Министър-председателят Марк Рюте към този момент го дефинира като " решителна стъпка ".
На доста сектори от автомагистралите в Нидерландия и в този момент позволената скорост е 100 км/ч. Занапред обаче ограничаването ще важи и за секторите, в които досега е било допустимо и придвижване със 130 километра в час, съобщи БГНЕС.
От няколко месеца държавното управление разисква въвеждането на по-ефективни ограничения за ограничение на замърсяването на въздуха с азотни съединения. Едно решение на Държавния съвет в Хага - най-висшия административен съд в страната - сложи ръководещите под напън: през май Съветът спря издаването на позволения за огромни строителни обекти точно с цел да спре замърсяването на въздуха. Занапред даже нови жилища ще могат да бъдат строени единствено в случай че за отплата другаде бъдат редуцирани нездравословните излъчвания.
Съюзът на търговците на коли в Нидерландия разкритикува ограничаването на скоростта на придвижване по автомагистралите. Говорител на организацията уточни, че делът на придвижването по аутобаните в общата картина на замърсяването на въздуха в страната е нищожен. В Съюза считат, че по-ефективна мярка би било въвеждането на награди за бракуването на остарели коли, които доста замърсяват въздуха.
Екологични организации пък приветстваха решението. Те считат, че това фактически ще понижи концентрацията на нездравословни азотни съединения във въздуха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР