Холандия не подкрепя френско-германското предложение за общ бюджет на еврозоната,

...
Холандия не подкрепя френско-германското предложение за общ бюджет на еврозоната,
Коментари Харесай

Холандия е против френско-германското предложение за бюджет на еврозоната

Холандия не поддържа френско-германското предложение за общ бюджет на еврозоната, сподели през вчерашния ден в Люксембург министърът на финансите на Холандия Вопке Хукстра, представен от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

" Що се отнася до фискалния потенциал и единния бюджет на еврозоната, поражда следният въпрос: какъв тип проблем ще реши това? За нас не е ясно и ние не поддържаме това предложение ", съобщи Хукстра при идването си за срещата на министрите на финансите от еврозоната в Люксембург.

Той добави въпреки всичко, че ще е потребно да се следват концепциите на Франция и Германия, с цел да се реформира еврозоната, защото в тях има доста положителни детайли.

Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон се договориха във вторник по някои оферти за промени на икономическия и валутен съюз. Сред тях е и бюджетът на еврозоната, който би трябвало да се усили с няколко десетки милиарда евро.

В началото на годината осем страни от Северна Европа, измежду които наред с Холандия са Ирландия, Финландия и балтийските страни, членки на еврозоната, се оповестиха срещу подобен бюджет. Идеята за капиталов бюджет в еврозоната, който да има за цел да поддържа растежа, е измежду водещите оферти на Макрон за Европа.

Тази седмица ленове на консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, които са срещу по-големите финансови вноски за еврозоната, реагираха скептично на съглашението й с френския президент. " За нас това наподобява повече на делене на Европа, тъй като страните, които не употребяват еврото, ще бъдат изключени. Смаян съм от обещанието, което бе обещано на Макрон ", съобщи Ханс Михелбах, народен представител от Християнсоциалния съюз, баварската сестринска партия на християндемократите на Меркел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР