Холандия и Австралия потвърдиха, че са започнали тристранни разговори с

...
Холандия и Австралия потвърдиха, че са започнали тристранни разговори с
Коментари Харесай

Холандия, Австралия и Русия преговарят за сваления самолет MH17

Холандия и Австралия потвърдиха, че са почнали тристранни диалози с Русия по отношение на продължаващото следствие на сваления малайзийски пътнически аероплан MH17 над Украйна през 2014 година, осведоми АП.

Двете страни оповестиха през предходната година, че Русия е виновна за даването на оръжие на проруските сили във войната в Източна Украйна, които са свалили самолета, довело до гибелта на всички 298 души на борда, в това число 196 холандци и 38 австралийци.

Холандският външен министър Стеф Блок и австралийският му сътрудник Марис Пейн оповестиха, че първите тристранни диалози за случая са се провели по-рано този месец след дипломатически опит по-рано тази година.

На взаимна конференция с Пейн в Сидни холандският министър означи, че не могат да разкрият наличието от този развой, тъй като диалозите са конфиденциални.

Но мога да кажа това: Ангажирани сме да достигнем до истината, правораздаване и вдишване на отговорност, посочи Блок.

Международните следователи оповестиха през предходната година, че има доказателства, че самолетът Boeing 777 е свален със зенитно-ракетен комплекс " Бук ", който е владеене на съветските въоръжени сили. Русия отхвърля обвиняванията.
Ако Русия в последна сметка признае някаква форма на юридическа отговорност, родственици на починалите могат да изискат отплата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР