Холандия е в информационна война с Русия след предотвратяването на

...
Холандия е в информационна война с Русия след предотвратяването на
Коментари Харесай

Холандия е в информационна война с Русия

Холандия е в осведомителна война с Русия след предотвратяването на съветска хакерска атака през април. Това съобщи холандската министърка на защитата Анк Бейлевелд, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на месеца холандското разузнаване разгласи, че през април е експулсирало четирима съветски сътрудници, които подготвяли хакерска атака против Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага.

"Станалото е в действителност рисково ", декларира Бейлевелд за публичната телевизия Неправителствени организации 1. На въпрос дали настоящето състояние сред Холандия и Русия може да се дефинира като кибервойна, министърката дава отговор: "Да, по този начин е. "

Москва отхвърли да е желала да хакне ОЗХО и в понеделник съобщи, че експулсирането на четиримата руснаци се дължи на неразбирателство.

"Хората се пробват да се месят по разнообразни способи в нашето ежедневие, да въздействат на демокрацията ни. Трябва да спрем да сме наивни в това отношение и да вземем ограничения ", съобщи Бейлевелд и добави, че по тази причина е било значимо да се заяви обществено за опита за хакерска атака на съветските сътрудници.

Опитът е станал в миг, когато ОЗХО е разследвала отравянето в Англия на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, което, съгласно Лондон, е осъществено от сътрудници на съветското военно разузнаване. Москва изрично отхвърли да е забъркана.

И Франция и Германия след Холандия упрекнаха Русия в кибершпионаж

Европейски Съюз отзовава за съвещания посланика си в Русия

Големите в НАТО против Русия за Скрипал, Москва: Нямаме "Новичок "

Нов сериозен случай до Солсбъри, двама в сериозно положение

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР