Холандецът Матю ван дер Пул от отбора на Алпецин-Феникс спечели

...
Холандецът Матю ван дер Пул от отбора на Алпецин-Феникс спечели
Коментари Харесай

Матю ван дер Пул спечели Обиколката на Фландрия

Холандецът Матю ван дер Пул от тима на " Алпецин-Феникс " завоюва Обиколката на Фландрия. Той изпревари с броени сантиметри белгиеца Вут ван Аерт от " Йъмбо-Висма " на финала на 241-километровото едноетапно съревнование от Атверп до Уденаарде.

Tour of Flanders finishes in a sprint; Mathieu van der Poel wins with the closest margin I can remember.
— Patrik Bexell (@Zeb_Habs) Ван дер Пул и Ван Аерт бяха в отделяне дружно с французина Жулиан Алафилип, който обаче падна доста тежко 35 километра преди края, откакто не видя спрял пред него застрахователен мотор и се заби в него с висока скорост. Французинът остана на земята и трябваше да бъде обгрижван от медицинските лица.

Това остави Ван дер Пул и Ван Аерт сами до края. 180 метра преди финала белгиецът, който през множеството време се придвижваше втори, опита офанзива, само че Ван дер Пул сподели, че има нужните останали сили и съумя да я парира, с цел да пресече финалната линия с време от 5 часа, 43 минути и 21 секунди.

Третото място остана за норвежеца Александър Кристоф, който бе най-бърз във вторичния спринт на главната група, пристигнала на 8 секунди зад първите двама.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР