Холандецът Херберт Качмарчик и приятелката му Даниела Голева, спипани да

...
Холандецът Херберт Качмарчик и приятелката му Даниела Голева, спипани да
Коментари Харесай

Трафиканти на кокаин за 125 000 лева влизат в затвора

Холандецът Херберт Качмарчик и приятелката му Даниела Голева, хванати да внасят у нас кокаин и екстази за близо 125 000 лева, влизат в пандиза. Качмарчик ще прекара там 5 година и 6 месеца и ще би трябвало да заплати 50 000 лева санкция, а Даниела ще лежи 3 години.

Присъдата е реализирана след съглашение с прокуратурата, утвърдено към този момент от Окръжния съд в Пловдив. То е дефинитивно.

На 27 ноември 2016 година Качмарчик бил в град в Нидерландия, където натоварил „ БМВ-6 “ на микробус с платформа, каран от български жител. Колата трябвало да бъде доставена на адрес в България.

В колата била укрита дрогата, само че водачът на платформата не знаел за това. По напътствие на Даниела Голева той трябвало да закара автомобила до Пловдив.

След като влезнал в България през ГКПП-Дунав мост, лидерът отишъл с автомобила в началото до Кубрат, по-късно до Бургас и на 1 декември 2016 година го предал на холандеца и българката в Пловдив.

На същата дата те били задържани и претърсванията в автомобила и жилището, където двамата живели, били конфискувани наркотичните субстанции – екстази и кокаин.

Още до момента в който се решаваше за мярката му за неотклонение, на първа инстанция Качмарчик одобри да му се превежда от британски, само че пред Апелативния съд разгласи, че не схваща този език задоволително, и изиска преводач от холандски. Споразумението за наказването е подписано пред Окръжния съд при превод от британски. /Марица.бг
тагове трафикант кокаин 125 000 лв. затвор
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР