Холандецът Дилан Грьоневеген постигна втора поредна етапна победа в Обиколката

...
Холандецът Дилан Грьоневеген постигна втора поредна етапна победа в Обиколката
Коментари Харесай

Дилан Грьоневеген спечели и 8-ия етап от Тур дьо Франс, Грег ван Авермет остава начело в главното класиране

Холандецът Дилан Грьоневеген реализира втора поредна етапна победа в Обиколката на Франция, откакто завоюва с заключителен спринт завоюва осмия стадий от Тура, в който състезателите изминаха 181 километра от Дрю до Амиен Метропол. Както и във вчерашния седми стадий, и през днешния ден Грьоневеген изпревари на финалната права колумбиеца Фернандо Гавирия и словака Петър Саган. Гавирия и Саган обаче останаха трети и четвърти, защото в последните метри германецът Андре Грайпел съумя да се вклини сред тях и спечелилия Грьоневеген, който пресече финиша за 4 часа, 23 минути и 36 секунди.

За страдание на излезлите по улиците стотици хиляди френски почитатели точно на националния празник на страната, най-предно класираният представител на домакините в днешния ден бе Арно Демар, който приключи с равно в време с това на спечелилия, само че чак на седмо място. Така Франция продължава да няма етапен победител в това издание на Тур дьо Франс.

В генералното класиране след първите осем стадия продължава да води белгиецът Грег ван Авермет с преднина от 7 секунди пред втория Гераинт Томас (Великобритания) и 9 секунди пред третия Тиджей ван Гардерен. Четирикратният победител Крис Фрум пресече финалната линия 21-ви дружно с главната група. Британецът е 12-и в генералното нареждане на 1 минута и 6 секунди зад Ван Авермет. В класирането по точки за " зелената фланелка " първи е Саган. При катерачите за " бялата фланелка на червени точки " води латвиецът Томс Скуинс, а с " бялата фланелка " за най-хубав млад играч ще продължи да бъде носена от датчанина Сьорен Андерсен. При тимовете водач е " Куик Степ " с задатък от 8 секунди пред " БМС Рейсинг ".

В неделя следва деветият стадий, в който колоездачите ще изминат 156,5 километра от Арас Цитадел до Рубе.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР