Холандецът Артър Бранд, известен като Индиана Джоунс от света на

...
Холандецът Артър Бранд, известен като Индиана Джоунс от света на
Коментари Харесай

Шедьовър на Пикасо е открит след кражба преди 20 години

Холандецът Артър Бранд, прочут като " Индиана Джоунс от света на изкуството ", е намерил картина на Пикасо, която е била открадната преди 20 години.
Бранд споделя, че портретът е циркулирал в холандския незаконен свят в продължение на години, откакто през 1999 година е бил откраднат от яхтата на саудитски шейх.
Портретът на Дора Маар е рисуван през 1938 година и сега специалисти правят оценка цената му на 25 милиона евро.
Дора Маар е държанка на Пабло Пикасо и негова муза в продължение на седем години. Истинското й име е Теодора Маркович, била е прочут фотограф и художник. Умира през 1997 година на 89-годишна възраст.
Картината е украсявала дома на художника до гибелта му през 1973 година.
Бранд влезе в централните вести предходната година, откакто наблюдава неповторима византийска мозайка, открадната от храм в Кипър през 70-те години.
„ Картината на Пикасо години наред е била употребена за поръчителство при незаконни покупко-продажби за търговия с оръжие и опиати в Холандия “, съобщи той пред AFP.
" Всички смятаха, че е шедьовърът е погубен - това се случва с 90% от всички откраднати и употребявани за залог в незаконния свят творби на изкуството, тъй като към този момент не могат да бъдат пуснати за продажба ", добави Бранд.
Търсенето на Бранд на откраднатия портрет е почнало през 2015 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР