Хокеистките на двете Кореи играха в обединен тим срещу Швейцария,

...
Хокеистките на двете Кореи играха в обединен тим срещу Швейцария,
Коментари Харесай

Член на МОК предлага обединения корейски тим по хокей за Нобел за мир


Хокеистките на двете Кореи играха в единен отбор против Швейцария, само че изгубиха

Обединеният женски тим по хокей на Република Корея и КНДР би трябвало да получи Нобеловата премия за мир за 2018 година, счита американката Анджела Руджеро, началник на Комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет (МОК) в неделя.

" Силно искам този тим да получи Нобеловата премия за мир. Ще помоля съответните хора да предлагат отбора за този приз. Именно тима, а не МОК или обособена федерация ", акцентира Руджеро. Самата тя игра за женския тим на Съединени американски щати по хокей и стана олимпийска шампионка на Игрите в Нагано през 1998 година

За пръв път спортисти на Южна и Северна Корея играят вземат участие дружно в съревнование. Решението за основаване на единен хокеен тим бе взето в централата на МОК в края на януари. В отбора вземат участие 23 хокеистки от Южна Корея и 12 - от КНДР.

В събота обединеният корейски тим загуби от Швейцария с 0:8 в дебютния си мач на Олимпиада. На мача участваха водачите и на двете страни, президентът на МОК Томас Бах и президентът на Швейцария Ален Берсе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР